Ακάθεκτες Αγγλία και Δανία, πήρε το ντέρμπι η Αλβανία

Η Αγγλία διέλυσε την Ανδόρα με 5-0 και βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Σπουδαία νίκη της Αλβανίας μέσα στην Ουγγαρία. Μία νίκη θέλει η Δανία που κράτησε το απόλυτο και το μηδέν παθητικό, πρωτοπόρος του 1ου ομίλου η Σερβία.

Η Αγγλία επικράτησε με 5-0 της Ανδόρας εκτός έδρας για την 7η αγωνιστική του 9ου ομίλου στην ευρωπαϊκή ζώνη των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πολύ δύσκολα θα χάσει το απευθείας "εισιτήριο" για το Κατάρ.

Σε έναν αγώνα

που λίγο έλειψε να αναβληθεί λόγω της φωτιάς που έπιασε το στάδιο την Παρασκευή, οι Άγγλοι παρατάχθηκαν με αρκετούς αναπληρωματικούς, που προσπάθησαν να δώσουν λόγους στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να παίζουν περισσότερο. Στο 17ο λεπτό συνεργάστηκαν δύο εξ αυτών, με τον Τζέιντον Σάντσο να βγάζει την ασίστ και τον Μπεν Τσίλγουελ να σκοράρει. Μία εξαιρετική μπαλιά του Φιλ Φόντεν στο 40' έδωσε τη δυνατότητα στον Μπουκαγιό Σακά να εκτελέσει μέσα από την περιοχή και να κάνει το 2-0. Στο 2ο ημίχρονο ήταν η σειρά του Τάμι Έιμπραχαμ να χριστεί σκόρερ και να γίνει ο πρώτος Άγγλος που αγωνίζεται σε ιταλική ομάδα (Ρόμα) και σκοράρει από το 1995 και τον Ντέιβιντ Πλατ της Σαμπντόρια. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Τζέιμς Γουόρντ Πρόουζ, έπειτα από ριμπάουντ σε πέναλτί του που απέκρουσε ο Τζουζέπ Γκόμες και ο Τζακ Γκρίλις.

Η Αλβανία πήρε με 1-0 το ντέρμπι της 2ης θέσης με αντίπαλο την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη και παραμένει το φαβορί για το "εισιτήριο" που οδηγεί στα μπαράζ, έχοντας την Ανδόρα ως επόμενο αντίπαλο. Οι Αλβανοί ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, είχαν καλές ευκαιρίες, όμως χρειάστηκε να φτάσουν στο 80ό λεπτό για να βρουν το γκολ με τον Αρμάντο Μπρόγια.

Η Πολωνία παρέμεινε στην 3η θέση ύστερα από την εύκολη αποστολή που είχε απέναντι στο Σαν Μαρίνο. Ο Κάρολ Σβιντέρσκι του ΠΑΟΚ άνοιξε το δρόμο με κοντινή κεφαλιά στο 10', σημειώνοντας το 4ο διεθνές τέρμα του. Με κατοχή σταθερά άνω του 70%, οι Πολωνοί έχασαν ευκαιρίες, βρήκαν νέο γκολ με έναν... γηπεδούχο (αυτογκόλ του Μίρκο Παλάτσι) και τελικά στο 2ο ημίχρονο οι Τόμας Κετζιόρα, Άνταμ Μπούκσα και Κριστόφ Πιόντεκ έκαναν το 5-0.

Με την πρωτοπόρο του 1ου ομίλου, Πορτογαλία, να έχει ρεπό, η Σερβία εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και στο... ντέρμπι με το Λουξεμβούργο, πήρε τη νίκη με 1-0 που τη φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος του αγώνα ήταν ο καλύτερος επιθετικός της τα τελευταία χρόνια, ο Ντούσαν Βλάχοβιτς στο 68ο λεπτό, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο το κασέ του, λίγες μέρες αφότου ο ιδιοκτήτης της Φιορεντίνα ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεώσει στους "βιόλα".

Στον 3ο όμιλο, η Ιταλία είχε ρεπό λόγω της συμμετοχής της στο Nations League και η Ελβετία την πλησίασε σε απόσταση νίκης, αντιμετωπίζοντάς την στις 12 Νοεμβρίου. Οι Ελβετοί νίκησαν χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα με 2-0 τη Βόρεια Ιρλανδία στη Γενεύη, με τον Στίβεν Τσούμπερ της ΑΕΚ να ανοίγει το σκορ στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου. Στις καθυστερήσεις του 2ου μέρους, ο Μπριλ Εμπολό δημιούργησε ξανά γκολ, αυτήν τη φορά για τον Κρίστιαν Φάσναχτ που έδωσε το "τρίποντο" στους Ελβετούς και άφησε εκτός μάχης 2ης θέσης τους Βορειοϊρλανδούς.

Η Δανία συνεχίζει την εκπληκτική πορεία της στον 6ο όμιλο και διαλύοντας τη Μολδαβία (και) εκτός έδρας με 4-0, απέχει μία νίκη από την πρόκριση στο Κατάρ. Το παιχνίδι του 1ου γύρου είχε λήξει 8-0 και οι Δανοί διατήρησαν την ίδια τροχιά στο 1ο ημίχρονο του Κισινάου, αφού σε αυτό το διάστημα σημείωσαν όλα τα γκολ. Οι Αντρέας Σκοβ Όλσεν, Σίμον Κιάερ (με πέναλτι), Κρίστιαν Νέργκααρντ και Γιαν Μάλε έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Σκανδιναβών, όμως στο 2ο ημίχρονο έριξαν ρυθμό. Η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ είναι η μοναδική στα προκριματικά που έχει το απόλυτο των νικών και δεν έχει δεχθεί γκολ.

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα