Ακάρ: Θα πετύχουμε οπωσδήποτε κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη

Ψύχραιμη ήταν η αντίδραση του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μετά το «ναυάγιο» των συνομιλιών για εκεχειρία στη Λιβύη, δηλώνοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες για μία πολιτική λύση, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα επιβληθεί η εκεχειρία.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, ο Ακάρ ανέφερε: «Θα επιτύχουμε

οπωσδήποτε την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη. Είναι δυνατόν να μη γίνεται; Μήπως ήρθε το τέλος του κόσμου; Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας και στη Λιβύη και στο Ιντλίμπ για την ήρεμη εξασφάλιση μίας πολιτικής λύσης. Επιθυμία μας είναι να επέλθει μία ώρα αρχύτερα η ειρήνη και η ηρεμία στο Ιντλίμπ και τη Λιβύη. Ελπίζουμε να σταματήσει το αίμα που ρέει».

Αναφερόμενος στην αιτία που ο Χαφτάρ σηκώθηκε από το τραπέζι και δεν υπέγραψε την εκεχειρία, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι η διαφωνία του Λίβυου στρατάρχη αφορούσε σε τεχνικά ζητήματα, για τα οποία γίνονται διαβουλεύσεις.

Ο Χουλουσί Ακάρ εξηγώντας τι διημείφθη χθες στη Μόσχα είπε ότι Τουρκία και Ρωσία κατέληξαν σε ένα κείμενο συμφωνίας, το οποίο προώθησαν στις ενδιαφερόμενες πλευρές. Περιμένοντας, ωστόσο, τον Χαφτάρ να υπογράψει, έμαθαν ότι έφυγε από τη Μόσχα. «Αλλά θα υποστηρίξουμε το θέμα της κατάπαυσης του πυρός μέχρι τέλους», δήλωσε. «Σε αυτό το θέμα κάνουμε πραγματικά ό,τι περνάει από το χέρι μας», πρόσθεσε, ενώ δεν απέκλεισε να ξαναπάνε στη Ρωσία για τη συνέχιση των συνομιλιών.

«Όλα είναι πιθανά. Οι επαφές συνεχίζονται. Στόχος είναι να επέλθει ειρήνη και ηρεμία στην περιοχή και τους γείτονές μας. Ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται σε επαφή με όλους τους ηγέτες. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα