Ακάρ: Η Τουρκία είναι δρώντας, κάντε τους υπολογισμούς σας αναλόγως

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους αναφέρθηκε στην Ελλάδα και σημείωσε ότι επιθυμεί να γνωρίζει ο κόσμος ότι η Τουρκία είναι μία χώρα κυρίαρχη κι ένα βήμα μπροστά πάντα και ότι οι υπολογισμοί πρέπει να γίνονται ανάλογα, επέκρινε τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. 

Δηλώνοντας ότι η Ελλάδα ονειροβατεί και η Ευρώπη προσπαθεί να της

κάνει τάκλιν κάτω από το τραπέζι, ο Ακάρ σημείωσε: "Δε πάνε να σκάσουν, εμείς θα φτιάξουμε τον κινητήρα, το αεροπλάνο και το τανκ, και θα πετάξουμε το Κόκκινο Μήλο. Γιατί το τζίνι έχει βγει από το μπουκάλι", δήλωσε.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον κόσμο των ονείρων 

Εστιάζοντας στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και στα πρόσφατα γεγονότα, ο Ακάρ δήλωσε τα εξής:

«Η Ελλάδα βρίσκεται στον κόσμο των ονείρων, λαμβάνοντας μέτρα που θα βλάψουν την ευημερία του ίδιου της του λαού. Ξοδεύουν χρήματα, εμπλέκονται, δεσμεύονται. Επιβαρύνουν περαιτέρω την ήδη αδύναμη ευημερία του λαού. Μιλάμε για μια χώρα με χρέη περίπου 500 δισεκατομμυρίων ευρώ. Έχει ακόμα πάθος με τους εξοπλισμούς για το μέγεθός της, κυνηγάει συμμαχίες. Είστε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Γιατί κυνηγάτε άλλες συμμαχίες».

Αμερικανικές Βάσεις

(Οι ΗΠΑ αυξάνουν τον αριθμό των βάσεων στην Ελλάδα) 

«Η άμυνα και η ασφάλεια είναι θέμα παρακολούθησης και προφύλαξης. Σε συνομιλίες με Αμερικανούς, αυτοί δηλώνουν ότι αυτές σίγουρα δεν είναι εναντίον μας. Παρακολουθούμε στενά το θέμα αυτό. Λαμβάνουμε τα μέτρα μας».

Απαντώντας στις παρενοχλήσεις της Ελλάδας, ο Τ/ΥΠΑΜ Ακάρ δήλωσε: "Παίζουν με τη φωτιά".

Keywords
Τυχαία Θέματα