Ακάρ για F-16: «Ξεκινήσαμε τη διαδικασία για τον εκσυγχρονισμό»

Την έναρξη της διαδικασίας εκσυγχρονισμού των F-16 στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, αλλά όχι και της πώλησης, η οποία θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το Κογκρέσο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την προμήθεια F-16 από τις ΗΠΑ μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Χουλουσί Ακάρ είπε: «Χρειαζόμαστε τα F-16 Block 70 που ονομάζονται Viper.

Ωστόσο, πρέπει να εκσυγχρονιστούν και τα F-16 που διαθέτουμε. Έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία. Η διαδικασία στο αμερικανικό Πεντάγωνο σε συνεργασία με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζεται».

«Χρειάζεται προσοχή»

Όσον αφορά την επιστολή που απέστειλε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Κογκρέσο για πώληση των F-16 στην Τουρκία, ο Ακάρ σχολίασε ότι «υπάρχουν κάποια θετικά στοιχεία στην επιστολή, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Αυτή είναι μια μακρά διαδικασία, ελπίζουμε ότι αυτό θα έχει θετικό αποτέλεσμα».

Τριμερής για SAMP-T

Όταν ρωτήθηκε για το αντι-πυραυλικό σύστημα της γαλλο-ιταλικής κοινοπραξίας SAMP-T ο Ακάρ ανέφερε ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει μετά τις γαλλικές εκλογές.

«Ο πρόεδρός μας μίλησε με το Γάλλο πρόεδρο Μακρόν και τον Ιταλό πρωθυπουργό Ντράγκι, όπως κι εγώ με τους υπουργούς Άμυνας των δύο χωρών. Απαιτείται μια τριμερής συνάντηση για αυτό το θέμα, αλλά αυτή τη στιγμή στη Γαλλία υπάρχει μια εκλογική διαδικασία. Αφού τελειώσει, ελπίζουμε ότι η διαδικασία που ξεκίνησε, θα ολοκληρωθεί θετικά με μία συνάντηση όλων μαζί».

Keywords
Τυχαία Θέματα