Ακάμας: Κραυγή απόγνωσης κοινοτήτων – «Αδιαφορούν…»

Την αγανάκτησή τους για την αδιαφορία που επιδεικνύει η Πολιτεία για την περιοχή του Ακάμα εκφράζουν οι κοινοτικές Αρχές της περιοχής, μετά και το πρόσφατο τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή Κακοσκάλι στο Νέο Χωριό κοντά στα Λουτρά της Αφροδίτης, όπου δύο νέοι τραυματίστηκαν σοβαρά.

«Η αδιαφορία που επέδειξαν οι αρμόδιοι για την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου δρόμου στα Λουτρά της Αφροδίτης, δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Έχουμε συνηθίσει σε τέτοιου είδους συμπεριφορές όλα αυτά τα χρόνια, αφού παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας για κρατικές παρεμβάσεις που θα δώσουν ανάσα ζωής στις εξαθλιωμένες

κοινότητες του Ακάμα, οι κυβερνώντες σφυρίζουν αδιάφορα, παρατείνοντας την ανακοίνωση του Τοπικού Σχεδίου για την περιοχή από χρόνο σε χρόνο και από μήνα σε μήνα», σημείωσε ο κοινοτάρχης της Ίνειας, Γιάγκος Τσίβικος.

Δείτε εδώ: Ακάμας: Στο ίδιο σημείο που σκοτώθηκαν Ρώσοι το τροχαίο - Σοβαρά και οι δυο

Σε δηλώσεις του ο κοινοτάρχης Νέου Χωριού, Αντρέας Χριστοδούλου Μάχιμος, ανέδειξε ότι η αδιαφορία των υπευθύνων είναι εγκληματική. «Μέχρι στιγμής είχαμε τρία τροχαία δυστυχήματα στην περιοχή Κακοσκάλι, με αποκορύφωμα το θανατηφόρο τροχαίο τον Οκτώβριο του 2018 και άλλα τόσα που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας, ωστόσο κανένα κατασκευαστικό έργο δεν δρομολογήθηκε μέχρι στιγμής, παρόλες τις διαβεβαιώσεις που είχαμε από τον ίδιο τον Υπουργό», σημείωσε.

«Το τροχαίο δυστύχημα της 27ης Σεπτεμβρίου 2020, δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει με θυμό και αγανάκτηση. Ο δρόμος αυτός αποτελεί δημόσια οδό και χρησιμοποιείται ανέκαθεν από το κοινό. Εδώ και δύο χρόνια ζητούμε όπως ο συγκεκριμένος δρόμος διαπλατυνθεί, έτσι ώστε να πληροί τις προδιαγραφές και τα πρότυπα που εφαρμόζονται σε όλους δημόσιους δρόμους διπλής κατεύθυνσης και να καταστεί ασφαλής για τη διακίνηση του κοινού.  Οι προσπάθειές μας, όμως, προσκρούουν στις γνωστές εμμονές και αγκυλώσεις. Οι επισκέπτες της περιοχής που επιχειρούν να διασχίσουν τον δρόμο ρισκάρουν τη ζωή τους. Πόσα ακόμη θύματα πρέπει να θρηνήσουμε για να κάνουν κάποιοι σωστά τη δουλειά τους; Καλούμε όλους τους υπεύθυνους να υποβάλουν την παραίτησή τους», τόνισε ο κ. Χριστοδούλου και διερωτήθηκε αν ο αρμόδιος Υπουργός Γεωργίας θορυβήθηκε, έστω και τώρα, για αυτό το θέμα.

Όπως σημείωσαν οι εκπρόσωποι της Κοινοτικής Δράσης Ακάμα, αναμένουν με ανυπομονησία την επίσκεψη του υπουργού Γεωργίας, Κώστα Καδή και του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Νουρή, στην περιοχή τους την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, προκειμένου να συζητήσουν για τα επείγοντα ζητήματα που απασχολούν τις κοινότητες του Ακάμα, όπως η βελτίωση του δρόμου στο Κακοσκάλι και η ολοκλήρωση του Τοπικού Σχεδίου για την περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ακάμας, Κραυγή, – Αδιαφορούν…,akamas, kravgi, – adiaforoun…