Αίτημα Τ/κ για συμμετοχή με Τουρκία στην εισβολή του Αφρίν

Στο πλευρό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που εισβάλουν στο Αφρίν της Συρίας με την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας», επιθυμούν να ταχθούν πενήντα Τ/κ, μέλη μιας Mη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) των κατεχομένων. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Λάτιφ Άκτσα, επικεφαλής της ΜΚΟ που εδρεύει στο ψευδοκράτος και ιδρύθηκε προς τιμήν του πρώην ηγέτη των Τ/κ Ραούφ Ντενκτάς, έδωσε την υπόσχεση ότι θα στείλουν πενήντα άτομα στη Συρία, τα οποία θα στρατολογηθούν σε γραφείο στην κατεχόμενη Λευκωσία.

«Είμαστε έτοιμοι να μαρτυρήσουμε

για την αγαπημένη πατρίδα μας», δήλωσε, προσθέτοντας «Θα πληρώσουμε το χρέος μας στους βετεράνους και στους μάρτυρες που ήρθαν στο νησί για να σώσουν τους Τ/κ το 1974, χωρίς να σκέφτονται τον θάνατο».

Την ίδια ώρα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Τούρκοι χρήστες ανεβάζουν φωτογραφίες που παραλληλίζουν την εισβολή του Αφρίν με την εισβολή στη Συρία και γράφουν και εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους Τούρκους εισβολείς. «Με το ίδιο πνεύμα, με την ίδια αποφασιστικότητα και την ίδια πίστη, χθες στην Κύπρο - σήμερα στο Αφρίν», γράφει ένας χρήστης του twitter.

Όλα αυτά, ενώ τις προηγούμενες μέρες Τούρκοι έποικοι προέβησαν σε βανδαλισμούς στα γραφεία της τ/κ εφημερίδας Afrika, μετά από προτροπή του Ερντογάν, εξαιτίας πρωτοσέλιδου της εφημερίδας επειδή τόλμησε να χαρακτηρίσει «εισβολή» τη στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στη Βόρεια Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα