Αισιόδοξος για τη λύση ο Χάμοντ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών ο όποιος ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό. Ο Φίλιπ Χάμοντ υπέδειξε ότι η διεθνής κοινότητα επιθυμεί διακαώς να δει το πρόβλημα να επιλύεται, γι αυτό και είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

«Είμαι αισιόδοξος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φίλιπ Χάμοντ.

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Ακιντζί εργάζονται καλά μαζί, και οι δύο είναι δεσμευμένοι στο να βρουν λύσεις, αλλά υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις που

ακόμη πρέπει να αντιμετωπιστούν. Και εμείς θα δώσουμε κάθε στήριξη που μπορούμε ενόσω αυτοί προχωρούν για να βρουν λύση».

Για το θέμα των εγγυήσεων ο Βρετανός Υπουργός επανέλαβε τη θέση του Λονδίνου ότι είναι έτοιμο να εξετάσει οποιαδήποτε απόφαση λάβουν οι δυο κοινότητες αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να νοηθεί ότι δεν έχει κανένα ενδοιασμό να αποποιηθεί των εγγυητικών του δικαιωμάτων.

Η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ξεκάθαρη ανέφερε.

«Αν οι δυο κοινότητες καταλήξουν σε συμφωνία για το πως θέλουν να προχωρήσουν, εμείς είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε οποιαδήποτε πρόταση. Δεν έχουμε καμία προκατάληψη για το πως πρέπει να επιλυθεί αυτό το θέμα».

Την ίδια στιγμή ο Φίλιπ Χάμοντ υπέδειξε ότι η διεθνής κοινότητα θα στηρίξει οικονομικά τη λύση αλλά και θα προσφέρει και την αναγκαία τεχνογνωσία όσον αφορά το περιουσιακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα