Αισιοδοξία για τουριστικές αφίξεις από τη γερμανική αγορά

Η σημασία που έχει η γερμανική αγορά για την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου τονίστηκε στις επαφές που είχαν εκπρόσωποι του ΚΟΤ στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου (ITB), με τα μηνύματα να είναι αισιόδοξα.

Της κυπριακής αντιπροσωπείας ηγείτο ο Υπουργός Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης και συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΟΤ Άγγελος Λοΐζου, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Μαρίνος Μενελάου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σε δελτίο Τύπου του ΚΟΤ αναφέρεται ότι πραγματοποιήθηκαν επαφές με τους κυριότερους οργανωτές

ταξιδίων και αερομεταφορείς της γερμανικής αγοράς, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αγοράς εξερχομένου τουρισμού.

Κατά τις επαφές, τονίστηκε η σημασία για στενότερη συνεργασία καθώς η γερμανική αγορά με βάση τα ποιοτικά της κριτήρια και τις επισκέψεις τουριστών, κυρίως τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, συνάδει με τις στρατηγικές επιδιώξεις της Κύπρου για επέκταση της καλοκαιρινής περιόδου και για προσέλκυση τουριστών για περιπατητικές εκδρομές, γκολφ, ποδηλασία, συνεδριακό τουρισμό, τουρισμό γάμων και άλλα.

Σύμφωνα με τον ΚΟΤ, η κυπριακή αγορά παρουσίασε αισθητά βελτιωμένα αποτελέσματα από τη Γερμανία το 2017, με 189,000 αφίξεις, αύξηση 52.2% από το 2016 και υπερδιπλάσια αύξηση, σε σύγκριση με το 2014.

Οι μέχρι τώρα κρατήσεις για την Κύπρο κυμαίνονται σε επίπεδα που επιτρέπουν αισιοδοξία ότι οι πολύ καλές επιδόσεις των τελευταίων 3 χρόνων μπορούν να εδραιωθούν και σταθεροποιηθούν. Κατά τις επαφές τονίστηκε και η γεωγραφική αεροπορική προσβασιμότητα και κάλυψη της Κύπρου από περιφέρειες της Γερμανίας, με εξυπηρέτηση από 10 αεροδρόμια γερμανικών πόλεων κατά το 2018.

Θετικό είναι και το γεγονός, καταλήγει ο ΚΟΤ, ότι αρκετοί οργανωτές ταξιδίων εξέφρασαν αυξημένο ενδιαφέρον για επενδύσεις, επιζητώντας κατάλληλα καταλύματα για αγορά ή διαχείριση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα