ΑΗΚ: Δέσμια των ορυκτών καυσίμων η Κύπρος

Απαντήσεις στις διαμαρτυρίες σχετικά με τις αυξήσεις που παρουσιάζονται στους λογαριασμούς της Αρχής Ηλεκτρισμού, κλήθηκαν να δώσουν οι επικεφαλής του οργανισμού, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής ελέγχου.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΑΗΚ σημείωσε ότι συμμερίζεται τις αντιδράσεις και τόνισε πως όσο η Κύπρος είναι δέσμια των ορυκτών καυσίμων και των συμβατικών μέσων παραγωγής ηλεκτρισμού,

οι αυξομειώσεις που παρουσιάζουν οι τιμές θα επηρεάζουν και τις τιμές ηλεκτρισμού.

Η λύση, επεσήμανε, θα επέλθει μέσω της έλευσης του φυσικού αερίου και ενός μεγαλύτερου δικτύου παραγωγής.

Σύμφωνα με τον κ.Μαραγκό, οι αντιδράσεις σε σχέση με τα τιμολόγια της ΑΗΚ προκαλούνται κυρίως λόγω αυτών των επιπλέον χρεώσεων που δεν έχουν καμία σχέση με την κατανάλωση ηλεκτρισμού.

«Θα πρέπει να εξετασθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας με την ιδιωτική πλατφόρμα που βρίσκεται στο Ζύγι η οποία έχει την υποδομή και τις εγκαταστάσεις», ανέφερε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι ο κόσμος δεν μπορεί να σηκώσει τη μεγάλη αύξηση, κατέληξε.

«Σημείωσε ότι το 50% των λογαριασμών αφορά στην κατανάλωση ηλεκτρισμού, το 4,6% το λελογισμένο κέρδος της ΑΗΚ και το υπόλοιπο ποσοστό στους φόρους. Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι ο κόσμος δεν μπορεί να σηκώσει τη μεγάλη αύξηση, κατέληξε», ανέφερε ο Ζ.Κουλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα