Αίγυπτος: Δεν θα ανεχτούμε τους τρομοκράτες της Τουρκίας στη Λιβύη

Η Αίγυπτος επιβεβαίωσε ότι μια πολιτική λύση θα ήταν η καλύτερη επιλογή για την επίλυση της σύγκρουσης στη Λιβύη παρά τις υπάρχουσες διαφωνίες, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου Αχμέντ Χαφέζ.

Σύμφωνα με Egypt

Today, ο Αιγύπτιος αξιωματούχος τόνισε πως το Κάιρο  επιδιώκει να επιτύχει σταθερότητα στη Λιβύη, διατηρώντας παράλληλα την ενότητα και την εδαφική της ακεραιότητα.

Αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των αδελφικών και φιλικών δεσμών της Αιγύπτου με τη Λιβύη και τον λαό της, σύμφωνα με τη δήλωση.

Ωστόσο, η Αίγυπτος ισχυρίστηκε ότι μια πολιτική λύση δεν σημαίνει, και «δεν πρέπει να οδηγήσει, σε παραχωρήσεις ή εφησυχασμό στην αντιμετώπιση των ένοπλων πολιτοφυλακών και των τρομοκρατών που υποστηρίζονται από την Τουρκία».

Η Αίγυπτος απέρριψε επίσης την έναρξη διαπραγματεύσεων με αυτές τις παράνομες, όπως χαρακτήρισε,  ομάδες και μισθοφόρους σχετικά με το μέλλον της Λιβύης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο εκπρόσωπος εξέφρασε την εκτίμηση της Αιγύπτου για τη σχετική σταθερότητα που πέτυχε ο στρατός της Λιβύης στη χώρα, η οποία οδήγησε σε μείωση του αριθμού των τρομοκρατικών επιχειρήσεων καθώς και της τρομοκρατικής απειλής που προέρχεται από τη Λιβύη.

Τον Φεβρουάριο, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του έχει στείλει μαχητές στο πλευρό της συριακής αντιπολίτευσης.

Όπως σημειώνει η Egypt Today, αρκετές εκθέσεις  έδειξαν ότι οι μισθοφόροι πήγαν στην Τουρκία αφού τους υποσχέθηκαν την τουρκική υπηκοότητα και μισθούς έως και 2.000 δολάρια το μήνα, για να πολεμήσουν μαζί με πολιτοφυλακές πιστούς στην κυβέρνηση Σάρατζ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) υπολόγισε ότι   περίπου 3.600 μαχητές είναι από φιλο-τουρκικές φατρίες και ταξιαρχίες στη Συρία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον Αλ Σαρατζ εναντίον του Εθνικού Στρατού της Λιβύης του Χαφτάρ αφού ο πρώτος ζήτησε περαιτέρω τουρκική στρατιωτική υποστήριξη για να αποτρέψει την των χαφταρικών δυνάμεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα