Αιχμές ΠτΔ για διαρροές Γενικού Ελεγκτή κατά τους ελέγχους

Με μια αιχμή κατά της εμπιστευτικότητας από πλευράς Γενικού Ελεγκτή, παρέλαβε την ετήσια έκθεση για το 2015 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Κατά τη διαδικασία της παραλαβής, ο ΠτΔ κάλεσε τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη να μην διστάσει ποτέ να δημοσιοποιήσει τα ευρήματά του μετά τις έρευνες που πραγματοποιεί. Επιπλέον, συνεχάρη τον Γενικό Ελεγκτή και την Υπηρεσία του για το έργο που επιτελεί, το οποίο χαρακτήρισε πολύπλευρο, προσθέτοντας

ότι «αν δεν υπάρξει αυστηρότητα και έλεγχος, δεν θα υπάρξει ούτε και πάταξη της διαφθοράς που ταλανίζει το κράτος μας εδώ και δεκαετίες. Η βελτίωση είναι αποτέλεσμα και ελέγχου».

Επισήμανε δε, προς τον κ. Μιχαηλίδη «να μην διστάσει ποτέ μετά την έρευνα να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα, «αφού διαφυλαχθεί η εμπιστευτικότητα» κατά τη διαδικασία της έρευνας.

Από την πλευρά του, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ανέφερε ότι η υπηρεσία του έχει καταγράψει τα ευρήματά της, σημειώνοντας ότι έχει παρατηρηθεί βελτίωση στον δημόσιο τομέα.
«Αυτό είναι το σημαντικό και το μήνυμα πλέον που αρχίζει να περνά στην κοινωνία είναι ότι δεν μπορούν τέτοια θέματα διαφθοράς να γίνονται ανεκτά και πιστεύω δεν γίνονται πλέον», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα