Αιχμές για τον εμπειρογνώμονα που έκανε αναφορά για «νέα Ήλιο» στη Βουλή (vid)

Σε σοβαρές καταγγελίες προέβη ο Αρχιπιλότος και Προϊστάμενος της Μονάδας Πτητικών Μέσων, Στέλιος Κότζικας, μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι.

Αρχικά, απέρριψε «κατηγορηματικά» τις αναφορές περί κινδύνου πτώσης πτητικών μέσων κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων πυρόσβεσης, τονίζοντας ότι «τα έγγραφα που κατέθεσε η εταιρεία στον διαγωνισμό είναι πιστοποιημένα, άρτια και εκδόθηκαν από την πολιτική αεροπορία της Ουκρανίας. Εάν κατά τη διάρκεια των πτήσεων γίνει κάποιο ατύχημα, αυτό είναι κάτι ξεχωριστό. Είναι ασφαλή μέσα,

υπάρχουν τα έγγραφα και τα πιστοποιητικά».

Επεσήμανε ότι «τα έγγραφα έχουν κατατεθεί και το σημαντικό είναι ότι έχει εκδοθεί πιστοποιητικό αεροπλοϊμότητας από την Ουκρανία».

Για τις αναφορές περί «νέου ήλιου» του απόφοιτου της Σχολής Ικάρων, απόστρατου αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιάννη Σιβιτανίδη, απάντησε «όποιος πιλότος κάνει κάποια δήλωση, θεωρείται εμπειρογνώμονας; Κλήθηκε από τη βουλή μεν αλλά είχε σύγκρουση συμφέροντος, αφού ήταν εκπρόσωπος εταιρείας, η οποία υπέβαλε προσφορά για τα συγκεκριμένα ελικόπτερα». Διευκρίνισε ότι ήταν μεσάζων εταιρείας στην Κύπρο που συνεργαζόταν με βρετανική εταιρεία που είχε υποβάλει προσφορά. Διερωτήθηκε μάλιστα εάν «αυτός ο άνθρωπος ήταν παρών στην παραλαβή των ελικοπτέρων και αποφάνθηκε ότι θα έχουμε δεύτερο Ήλιο. Δεν ήταν παρών. Εγώ κάνω 20 χρόνια παραλαβή ελικοπτέρων».

Διαβάστε επίσης: «Κινδυνεύουμε να έχουμε μια νέα Ήλιος» - SOS για πυροσβεστικά ελικόπτερα

Ζήτησε μάλιστα από τον Γενικό Εισαγγελία να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα για το εάν υπάρχει ποινικό αδίκημα των λειτουργών. Για το θέμα των πιστοποιητικών, τόνισε ότι ανέλαβε ο ίδιος να τα καταθέσει στην επιτροπή Ελέγχου για να διαπιστώσουν οι βουλευτές εάν αυτά που άκουσαν ευσταθούν.

Διαβάστε επίσης: Κουλίας για ελικόπτερα: Παραβιάσεις στην παραλαβή, πληρωμή και στην προκήρυξη

Keywords
Τυχαία Θέματα