Αγρινό «έκοβε» βόλτες σε καφενείο στον Κάμπο (ΦΩΤΟΣ)

Μπροστά σ΄ένα όμορφο θέαμα βρέθηκαν οι ιδιοκτήτες καφενείου στο γραφικό χωριό Κάμπος της Τσακκίστρας στην ορεινή Λευκωσία.

Φτάνοντας στην είσοδο τους καφενείου στο «γεφύρι» στο κέντρο του χωριού τους περίμενε μια έκπληξη. Ένα αρσενικό αγρινό.

Όπως γραφεί στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Υπεύθυνος του δασικού Μουσείου του Κάμπου και Ανώτερος λειτουργός του Τμήματος Δασών στην περιοχή, Ιωάννης Παπαδόπουλος πρόκειται για ένα σύνηθες φαινόμενο μετά, δυστυχώς, από την εγκατάλειψη της περιοχής.
Συγκεκριμένα γράφει: «Μόνο στον Κάμπο

μπορεί κάποιος να αντικρύσει τέτοιες εικόνες!!!!

Γύρω τις 6πμ ο φίλος Ηλίας Κλεάνθους  και η σύζυγος του Μαρίνα πήγαν να ανοίξουν το καφενείο τους «το γεφύρι» στο κέντρο του χωριού, εκεί τους περίμενε μια έκπληξη ένα αρσενικό αγρινό τους περίμενε «για καφέ ή ένα παγωμένο αναψυκτικό». Βέβαια,  τα βράδια τα αγρινά είναι σύνηθες φαινόμενο στο Κάμπο και τη Τσακκίστρα να κατεβαίνουν στις καλλιέργειες και να τις καταστρέφουν. Με την εγκατάλειψη της περιοχής τα βράδια τα βρίσκουμε στους δρόμους των χωριών να σεργιανίζουν..Το αγρινό στις φωτογραφίες φαίνεται πως λόγω ηλικίας ή κάποιας πάθησης εγκαταλείφθηκε από τις δυνάμεις του και έμεινε ενέχυρο στη πλατεία του χωριού!

Βέβαια ο Κάμπος και η Τσακκίστρα αποτελούν μοναδικό φυσικό πάρκο για τα είδη της ορεινής πανίδας και χλωρίδας της Κύπρου! Με μια επίσκεψη στο Μουσείου Δασικής Κληρονομίας θα το ζήσετε !!

Τη περίπτωση επιλήφθηκαν οι αρμόδιες αρχές πρωί-πρωί».
 

Δείτε την ανάρτηση και περισσότερες φωτογραφίες πιο κάτω:

Keywords
Τυχαία Θέματα