Άγρια κόντρα Τούρκου Πρέσβη στις ΗΠΑ με Αμερικανό Γερουσιαστή για Αρμενία

Ο Πρέσβης της Τουρκίας στις ΗΠΑ κατηγόρησε τον αρχηγό της μειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ την Πέμπτη για τα σχόλιά του στα κοινωνικά μέσα εναντίον της Άγκυρας, λέγοντας ότι ο Αμερικανός Γερουσιαστής ενεργούσε εκτός συμφέροντος.

 

«Είναι κρίμα που καταφύγατε σε αβάσιμους ισχυρισμούς κατά της Τουρκίας για να προωθήσετε την εγχώρια πολιτική σας ατζέντα», δήλωσε ο Πρέσβης Σερντάρ Κιλίτς στο Twitter.

It’s a shame

that you resorted to baseless allegations against Turkey to advance your domestic political agenda.If you are really concerned about human rights abuses in the region you better look into your “partner”s action in Rakka and their terrorist attacks in Turkey&Syria.

— Serdar KILIÇ (@serdarkilic9) October 22, 2020

Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής από τη Νέα Υόρκη κατηγόρησε την Τουρκία σε ένα tweet ότι «διέπραξε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, εναντίον των Κούρδων, και πυροδοτεί τη σύγκρουση μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν».


Turkey committed human rights abuses in Syria, against the Kurds, and is enflaming the conflict between Armenia and Azerbaijan

I forced a vote to take action on Turkey's human rights abuses

But Republicans refused so they can keep moving forward to rip health care from millions

Chuck Schumer (@SenSchumer) October 22, 2020

 

Ο Τουρκος αξιωματούχος Σερντάρ Κίλιτς κάλεσε τον Αμερικανό Γερουσιαστή να εξετάσει τις ενέργειες του YPG / PKK, που είναι ο τοπικός εταίρος των ΗΠΑ στη Συρία.

«Εάν ανησυχείτε πραγματικά για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή, καλύτερα να εξετάσετε τη δράση των συντρόφων  σας στη Ράκκα και τις τρομοκρατικές επιθέσεις τους σε Τουρκία/Συρίας», έγραψε.

 

Ο Σούμερ είπε ότι ήθελε να αναλάβει δράση εναντίον της Τουρκίας, "αλλά οι Ρεπουμπλικανοί αρνήθηκαν, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να προχωρούν για να εξαλείψουν την υγεία από εκατομμύρια."

Keywords
Τυχαία Θέματα