Αγωνία τέλος -Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ Ελλάδας

Τέλος στην αγωνία, για περισσότερους από τρεις χιλιάδες Κύπριους φοιτητές που διεκδικούν θέσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ινστιτούτα (ΑΕΙ) και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας (ΤΕΙ) , θα δοθεί σήμερα, αφού ανακοινώνονται τα επίσημα αποτελέσματα εισδοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας, τα αποτελέσματα για τους επιτυχόντες που εξασφάλισαν την πολυπόθητη θέση στα Ιδρύματα, αναρτηθούν μετά τις 11:00

το πρωί αύριο.

Όσον αφορά την κατηγορία αλλοδαπών-αλλοεθνών, -κατηγορία που συμπεριλαμβάνει του Κύπριους-, τα αποτελέσματα αυτών θα ανακοινωθούν την ίδια ώρα (σ.σ.11:00), τα οποία θα μπορούν να δουν επίσης ηλεκτρονικά.

Η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι Κύπριοι φοιτητές είναι η εξής:

Α) θα υπάρξει ξεχωριστή ανακοίνωση για την κατηγορία αλλοδαπών-αλλοεθνών στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (https://results.it.minedu.gov.gr).

Β)Θα πρέπει να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο αριθμό τους

Γ) θα πρέπει να πληκτρολογήσουν τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο)

Σημειώνεται πως, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια το μεσημέρι της Τρίτης.

Υπενθυμίζεται εξάλλου πως, ο αριθμός των Κύπριων που διεκδικούν θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ Ελλάδας ανέρχεται στους 3.161, μαζί με τους φοιτητές που έχουν προστεθεί αργότερα σε αναθεωρημένο κατάλογο λόγω του ζητήματος που έχει προκύψει με συγκεκριμένες Μουσικές Σχολές της χώρας.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα