Αγωνία Ερντογάν να αυξήσει την χαμηλή συμμετοχή στις εκλογές

Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου στην Τουρκία θα το καθορίσουν εκείνοι που ΔΕΝ θα πάνε στις κάλπες, εκτιμούν δημοσκόποι και πολιτικοί αναλυτές, όσο πλησιάζει η ημέρα της κρίσης για την τοπική αυτοδιοίκηση στην Τουρκία, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

Χωρίς να ανακοινώνονται ποσοστά, όλοι οι δημοσκόποι συγκλίνουν ότι το ποσοστό στις δημοτικές εκλογές φέτος θα είναι πολύ πιο χαμηλό

σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

«Αν η συμμετοχή στις εκλογές είναι χαμηλή, προετοιμαστείτε για εκπλήξεις», έγραφε αναλυτής της εφημερίδας ‘Χουριέτ’ πριν από εβδομάδες, εκτιμώντας ότι θα κερδίσουν εκείνοι που θα καταφέρουν να φέρουν τους ψηφοφόρους τους στις κάλπες.

Μπροστά στον κίνδυνο αυτό, 5 ημέρες πριν από τις εκλογές, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιστράτευσε και πάλι την ρητορική του για να ‘σηκώσει’ τον κάθε πολίτη από τον καναπέ του και να πάει να ψηφίσει. «Όποιος χαλάει την καρδιά του έθνους μας, χαλάει και τις δικές μας καρδιές. Και γι’ αυτό θα λογοδοτήσει», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος από το Ντούζτζε σήμερα για να προσθέσει ότι «όποιος είναι ασεβής, όποιος συμπεριφέρεται αλαζονικά σημαίνει ότι μας έχει διαγράψει από το τεφτέρι του. Κι ότι έχει διαχωρίσει τον δρόμο του. Ένας οπαδός τους κόμματός μας δεν πέφτει ποτέ σε τέτοιο λάθος», τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο τόπος όπου ένας πολίτης εκφράζει την βούλησή του είναι στην κάλπη. Όποιος πολίτης δεν πάει να ψηφίσει την Κυριακή, θα πρέπει να γνωρίζει ότι αφήνεται στο έλεος εκείνων που ψηφίζουν. Όποιος δεν ψηφίζει, είναι σαν να αλείφει βούτυρο στο ψωμί όσων πλέκουν σενάρια για αυτή την χώρα και γι' αυτό το έθνος. Όποιος δεν πάει να ψηφίσει για τον έναν ή τον άλλο λόγο, δεν τιμωρεί εμάς, αλλά αυτή την χώρα και αυτό το έθνος», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος είχε καταφέρει να κάνει την έκπληξη το 1994 εκλεγόμενος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, με συμμετοχή ρεκόρ 92,2%.

Keywords
Τυχαία Θέματα