Αγώνας δρόμου για κατάληξη σε πρόταση και συμφωνία

Αγώνα δρόμου κάνει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να καταλήξει σε πακέτο προτάσεων το οποίο πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 9.30 της Παρασκευής.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο, συνεδριάζει από τις 15.00 με στόχο να καταλήξει στην ελληνική πρόταση.

Η πρόταση αυτή έχει ως βασικούς άξονες τα όσα περιλαμβάνονταν στην επιστολή Τσακαλώτου, δηλαδή θα περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις που θα αφορούν το φορολογικό και το ασφαλιστικό. Η πρόταση θα αφορά πρόγραμμα τριετίας. Το ποσό θα εξαρτηθεί από το ύψος των χρηματοδοτικών αναγκών σε συνδυασμό με τα έσοδα που προβλέπεται να έχει το ελληνικό κράτος από

τα μέτρα που θα προωθηθούν.

Η ελληνική πλευρά καθιστά ξεκάθαρο, πως η όποια συμφωνία θα πρέπει να περιέχει σαφής αναφορά για τη ρύθμιση του χρέους, η οποία θα πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένη ως προς το πώς αυτό θα επιτευχθεί σε βάθος χρόνου. Αυτό γιατί πιστεύεται από την ελληνική κυβέρνηση πως καμία πρόταση δεν μπορεί να είναι βιώσιμη αν δεν υπάρξει ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Η ίδια η κυβέρνηση διαψεύδει κατηγορηματικά τα όσα γράφτηκαν μέχρι στιγμής αναφορικά με την κοστολόγηση των μέτρων και πλέον όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τις αμέσως επόμενες μέρες.

Από πλευράς των εταίρων, ζητούνται εμφαντικά ρεαλιστικές προτάσεις εκατέρωθεν, ώστε να υπάρχει κατάληξη σε συμφωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα