Αγνοείται ο Έλληνας Πρέσβης στη Βραζιλία

Εξαφανισμένος είναι ο Έλληνας Πρέσβης στη Βραζιλία τα τελευταία τρία 24ωρα. Την είδηση μεταδίδουν τα βραζιλιάνικα ειδησεογραφικά μέσα.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, ο πρεσβευτής της Ελλάδας Κυριάκος Αμοιρίδης εξαφανίστηκε προ τριών ημερών και την υπόθεση διερευνά η υπηρεσία ανθρωποκτονιών του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ο 59χρονος διπλωμάτης διετέλεσε πρόξενος στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπηρετεί πρέσβης στη Βραζιλία από τον Ιανουάριο του 2015.

Την εξαφάνισή

του επιβεβαίωσε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η βραζιλιάνικη αστυνομία. Μιλώντας στην εφημερίδα Folha, πηγή προσκείμενη στην ελληνική πρεσβεία ανέφερε ότι η πρεσβεία ενημέρωσε την αστυνομία και το Υπουργείο της Βραζιλίας, καθώς και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ αξιωματούχος, μιλώντας στην ίδια εφημερίδα, δήλωσε: «Αναμένουμε τις βραζιλιάνικες Αρχές».

Ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπραζίλια ενημερώθηκε, χθες, από τους οικείους του Πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία, κ. Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από την Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

Κατόπιν άμεσων ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμοδίων Αρχών της Βραζιλίας, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Πρεσβεία στην Μπραζίλια παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και προβαίνουν, σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιανικές αρχές, σε όλες τις δέουσες ενέργειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα