Αγχωτική νίκη για τους Βαυαρούς (στιγμιότυπα)

Η Μπάγερν σκόραρε για 74ο σερί ματς πρωταθλήματος, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ από ομάδα του top-5 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και μπορεί να έκανε τα εύκολα-δύσκολα, αλλά νίκησε 3-2 την Κολωνία και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην Bundesliga.

Στην πρεμιέρα της Bundesliga, στο Μενχενγκλάντμπαχ, είχε μείνει στο 1-1 με την Μπορούσια ξεκινώντας με το αριστερό τις υποχρεώσεις της στο γερμανικό πρωτάθλημα. Στο πρώτο της ματς στο Μόναχο πανηγύρισε και την

πρώτη της νίκη. Όχι άνετα. Αγχώθηκε, αλλά έκανε η ίδια τα εύκολα δύσκολα.

Η Μπάγερν νίκησε 3-2 την Κολωνία για την δεύτερη αγωνιστική με πρωταγωνιστή τον Σερζ Γκνάμπρι, καταρρίπτοντας το απίθανο ρεκόρ που είχε «χτίσει» η Ρεάλ του Ζινεντίν Ζιντάν και του Κριστιάνο Ρονάλντο σε 73 ματς από το 2016 ως το 2017.

Από τον Φεβρουάριο του 2020, οι Βαυαροί έχουν σκοράρει σε 74 διαδοχικά ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Τι μένει για την ομάδα του Μονάχου; Να κυνηγήσει πλέον το ρεκόρ της Ρίβερ Πλέιτ, η οποία σκόραρε για 96 σερί ματς από το 1936 ως το 1939!

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης στην «Allianz Arena», η Μπάγερν Μονάχου τίμησε την μνήμη του θρυλικού Γκερντ Μίλερ, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών. Παρόντος του πρώην προπονητή της και πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Ελλάδας, Ότο Ρεχάγκελ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν άχρωμο, άοσμο, άγευστο για τους γηπεδούχους. Με την έναρξη του δευτέρου, ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν πέρασε τον Μουσιάλα στην θέση του Σανέ και τον Στάνισιτς στην θέση του Νιανζού.

Ο πρώτος νεοεισελθών έβγαλε στο 50' την ασίστ στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι για να ανοίξει ο Πολωνός το σκορ. Σε μια ιδιαίτερη, άλλωστε, εβδομάδα για τον ίδιον μετά την αποκάλυψη του Sky Sports ότι ζήτησε ν' αποχωρήσει. Έτσι κι αλλιώς, το θέμα φαίνεται ότι έχει λήξει εν τη γενέσει του.

Ο Σερζ Γκνάμπρι στο 59', με προβολή στην κίνηση, διεύρυνε σε 2-0 το προβάδισμα της Μπάγερν, αλλά πριν προλάβει να πανηγυρίσει, στο 60', ο Αντονί Μοντέστ μείωσε για τους Τράγους.

Σαν να μην έφτανε αυτό για την Μπάγερν, μέσα σε δύο λεπτά η Κολωνία έφτασε στην ισοφάριση. Το κατάφερε με τον Μαρκ Ουτ στο 62'. Τα φαντάσματα πάνω από την «Allianz Arena» διασκέδασε ο Σερζ Γκνάμπρι.

Το δεύτερο γκολ του 26χρονο διαμόρφωσε και το τελικό σκορ (3-2).

gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα