Αγανάκτηση επιδοτών:"Με €2.10 την κόλλα,ζητούν Κοινωνικές;"

Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι επιδότες, μετά το σχετικό δημοσίευμα που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας και θέλει μερίδα απ αυτούς να μην πληρώνουν τις οφειλές τους στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις με αποτέλεσμα να τους κυνηγούν τώρα για τις ανεκπλήρωτες οφειλές.

Με αφορμή το εν λόγω δημοσίευμα, το SigmaLive έγινε δέκτης παραπόνων επιδοτών οι οποίοι δηλώνουν αδικημένοι

από την προβολή του εν λόγω θέματος εναντίον τους και θέλουν μέσω του SigmaLive να θέσουν τα πράγματα στην πραγματική τους, όπως λένε, διάσταση.

Δείτε εδώ σχετικά: Επιδότες τρέχουν κόσμο για εξώδικα και πιάστηκαν οι ίδιοι!

Αρχικά αναφέρουν ότι λαμβάνουν ως αντίτιμο, μόλις 2 ευρώ και 10 σέντ για κάθε επιστολή την οποία επιδοτούν. Τα έξοδα της βενζίνης και των τηλεφωνημάτων που κάνουν για κάθε επίδοση, βαραίνουν αποκλειστικά τους ιδίους. Οι περιοχές τις οποίες καλύπτουν πολλές φορές είναι σε αρκετά μακρινότερη απόσταση απ αυτή που διαμένουν με αποτέλεσμα να επωμίζονται οι ίδιοι μεγάλα έξοδα.

Όλα ξεκίνησαν όπως αναφέρει η σχετική καταγγελία που έφτασε στο SigmaLive από έρευνα του Γενικού Ελεγκτή η οποία εντόπισε ότι όλες τις επιδόσεις της λάμβανε μια μόνο εταιρεία, με αποτέλεσμα αυτό να εγείρει υποψίες. Κατά την διάρκεια του 2015 η εν λόγω εταιρεία αναφέρει η σχετική καταγγελία ανέφερε στους επιδότες ότι θα εργάζοντω πλέον με το καθεστώς του συνεργάτη, πράγμα το οποίο τους αφαιρούσε οποιοδήποτε δικαίωμα και ταυτόχρονα δεν δέσμευε τον εργοδότη με οποιαδήποτε υποχρέωση.

Οι επιδότες εργάζονται ουσιαστικά με το καθεστώς του αυτοεργοδοτούμενου, πράγμα που υποχρεώνει τους εργαζόμενους αυτούς να έχουν διαφορετικό καθεστώς από αυτό των ιδιωτών.

Για παράδειγμα, υπάρχουν περιπτώσεις επιδοτών που είχαν για 2 χρόνια εργασίας εισπράξεις της τάξης των πεντέμιση περίπου χιλιάδων και καλούνται τώρα να πληρώσουν στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις ποσά περισσότερα απ αυτά που εισέπραξαν.

Όπως αναφέρει η εν λόγω καταγγελία, οι Κοινωνικές Ασφαλίσεις ήταν ενήμερες για την εν λόγω κατάσταση, ότι δηλαδή αρκετοί δεν έβαζαν στο ταμείο τα προβλεπόμενα ποσά, εντούτοις τώρα έχουν κληθεί ενώπιον Δικαιοσύνης, ενώ έχουν ζητήσει να υπάρξει κάποια ελάφρυνση στο ποσό που πρέπει να πληρωθεί, να αφαιρεθούν δηλαδή τα έξοδα διακίνησης και τηλεφωνημάτων τους.

Σχετική γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για το εν λόγω θέμα αναφέρει ότι οι οφειλέτες πρέπει να πληρώσουν κανονικά, ενώ όπως αναφέρει η καταγγελία που έφθασε στο SigmaLive εκδικάσεις υποθέσεων παρόμοιες, έχουν αναβληθεί μιας και δεν έχει διαλευκανθεί πλήρως το σκηνικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα