Αύξηση των επιτοκίων αναμένουν στη Βρετανία

Περίπου τα μισά βρετανικά νοικοκυριά αναμένουν ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα αυξήσει τα επιτόκια τους επόμενους έξι μήνες, ενώ την ίδια ώρα οι Βρετανοί παρουσιάζονται πιο απαισιόδοξοι σε ό,τι αφορά τα οικονομικά τους, σύμφωνα με έρευνα.

Ο μηνιαίος δείκτης για τα οικονομικά των νοικοκυριών της Markit έδειξε ότι 48% των νοικοκυριών προβλέπουν ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα αυξήσει τα επιτόκια εντός των επόμενων έξι μηνών. Πρόκειται για το

μεγαλύτερο ποσοστό που καταγράφηκε από τον Ιούλιο του 2014, ενώ τον περασμένο μήνα ήταν 34%.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν την πρώτη αύξηση των επιτοκίων στις αρχές του επόμενου χρόνου, καθώς η βρετανική οικονομία παρουσιάζει ελάχιστα σημάδια μεγάλης επιβράδυνσης.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά τους, οι Βρετανοί παρουσιάστηκαν πιο απαισιόδοξοι απ` οποιανδήποτε άλλη περίοδο το 2015, ενώ ήταν ελαφρώς λιγότερο απαισιόδοξοι σχετικά με τις προοπτικές για τους επόμενους 12 μήνες, σε σύγκριση με τον Ιούλιο.

Η έρευνα έδειξε ότι η ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών λόγω της υποχώρησης του πληθωρισμού έχει αρχίσει να μειώνεται.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα