Νικολαΐδης: Η Λεμεσός να καταστεί κέντρο κρουαζιέρας

Προσδοκούμε να καταστήσουμε ξανά τη Λεμεσό ένα περιφερειακό κέντρο κρουαζιέρας, δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης, Νίκος Νικολαΐδης, με αφορμή σημερινή σύσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο, όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να συνεργαστούν προς τον στόχο αυτό.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του ΚΟΤ, της Αρχής Λιμένων, του αρμόδιου Υπουργείου, του ΕΒΕ Λεμεσού, της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, καθώς και η διεύθυνση της διαχειρίστριας

εταιρείας του τερματικού εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων, στο λιμάνι της Λεμεσού, DP World Limassol.

Όπως ανέφερε ο κ.Νικολαϊδης, το όλο θέμα επικεντρώθηκε σε δυο πτυχές, με την πρώτη να αφορά τη δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Λεμεσού, μέσω της διασύνδεσης με λιμάνια γειτονικών χωρών, όπως η Αίγυπτος, το Ισραήλ και ο Λίβανος.

"Επιδιώκουμε να αναβιώσουμε αυτό που είχαμε στο παρελθόν με γειτονικές μας χώρες και προσδοκούμε ότι το αποτέλεσμα θα φανεί σε δυο με τρία χρόνια", ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού.

Η δεύτερη πτυχή, συνέχισε, αφορά τη δημιουργία των καλύτερων δυνατών προϋποθέσεων υποδοχής των τουριστών, "ούτως ώστε όταν έρθουν να γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές μας".

Όπως είπε ο Νίκος Νικολαΐδης, σήμερα η Λεμεσός διαθέτει μια εξαιρετική αίθουσα επιβατών, που μόλις έχει λειτουργήσει, αλλά αυτό δεν αρκεί, καθώς πρέπει να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες και ο προγραμματισμός, ώστε ο τουρίστας να επισκέπτεται την πόλη και να αναχωρεί με τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις.

Υπέδειξε ακόμη πως το θέμα αυτό θα προωθηθεί άμεσα και δεν θα εξαρτάται από την πρώτη πτυχή, καθώς η πόλη πρέπει να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή.

"Ο ΚΟΤ θα ετοιμάσει ένα έγγραφο για τα θέματα αυτά που μας απασχολήσουν και μια επιτροπή, που θα συσκεφθεί στο επόμενο διάστημα, θα τα επεξεργαστεί και θα δημιουργήσουμε υποεπιτροπές για να δούμε τον κάθε τομέα ξεχωριστά, όπως η διαφήμιση, οι τρόποι μεταφοράς των τουριστών κ.λπ.", συμπλήρωσε.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού υπογράμμισε πως "στόχος μας είναι η Λεμεσός να γίνει ξανά περιφερειακό κέντρο κρουαζιέρας" και πρόσθεσε ότι "όλοι οι εμπλεκόμενοι συμπλέουν με σοβαρότητα και στοχοπροσήλωση ".

Τέλος, είπε πως μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, αναμένονται στο λιμάνι της Λεμεσού περί τα πενήντα περίπου κρουαζιερόπλοια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα