Κομισιόν: Αυστηρό σύστημα για καταγγελίες παρενόχλησης

Η Κομισιόν εφαρμόζει ήδη ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο σε σχέση με τις καταγγελίες περί σεξουαλικής ή άλλου είδους παρενόχλησης, από και προς υπαλλήλους και συνεργάτες της, διευκρίνισε σήμερα ο Αναπληρωτής Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Αλεξάντερ Βιντερστάιν, απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με την αντίστοιχη έρευνα που θα διεξαχθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

"Δεν μπορώ να μιλήσω για τους άλλους θεσμούς, αλλά μπορώ να μιλήσω για την Κομισιόν. Θα ήθελα να πω ότι έχουμε μηδενική ανοχή για κάθε είδους ανάρμοστη συμπεριφορά, έχουμε πολύ αυστηρούς κανόνες, έχουμε κανόνες στον κανονισμό προσωπικού,

που απαιτούν από το προσωπικό μας να συμπεριφέρεται ευπρεπώς και να μην παρεκκλίνει καθ' οιονδήποτε τρόπο", διευκρίνισε ο Αλεξάντερ Βιντερστάιν.

"Επιπλέον", επεσήμανε, "έχουμε ένα σύστημα που είναι διαθέσιμο στους συναδέλφους μας για να καταθέτουν καταγγελίες, επίσημα ή ανεπίσημα".

"Τα έχουμε ήδη όλα αυτά, αλλά και μια εσωτερική ομάδα, μια `αστυνομία ηθικής`, αν θέλετε, που διενεργεί ελέγχους όταν είναι απαραίτητο", προσέθεσε και εξήγησε ότι "φυσικά υπάρχουν και οι προβλεπόμενες κυρώσεις για όσους αποδειχθεί ότι έχουν συμπεριφερθεί ανάρμοστα. Κάθε καταγγελία τυγχάνει έρευνας".

Ο Εκπρόσωπος σημείωσε, τέλος, ότι η Κομισιόν διαθέτει στατιστικά με τα αποτελέσματα των ερευνών επί σχετικών καταγγελιών, τα οποία προτίθεται να δημοσιοποιήσει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα