Αύξηση επιβατών από Τουρκία στα κατεχόμενα, γράφει η Βατάν

Οι Τουρκικές Αερογραμμές (THY) αύξησαν τον αριθμό των επιβατών που μπορούν να μεταφέρουν στις κατεχόμενες περιοχές κατά 16% με το νέο παράνομο αεροδρόμιο που κατασκευάστηκε στην κατεχόμενη Τύμπου, σύμφωνα με δημοσίευμα στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα Βατάν.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, Μετίν Φεϊζίογλου μίλησε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της περιοδείας για τον Τύπο, που διοργάνωσαν οι  THY και το «υπουργείο τουρισμού» για την προώθηση του ανακαινισμένου παράνομου

αεροδρομίου και του κυπριακού τουρισμού.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι το ψευδοκράτος διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια του νησιού και της περιοχής.

Ανάφερε ακόμα ότι, με τις οδηγίες του Τούρκου Προέδρου, «άφθονο νερό ήρθε στο νησί από το Αναμούρ πριν από λίγα χρόνια. Έρχονται 70 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού ετησίως. Σήμερα, δεν υπάρχει οικισμός στο νησί στον οποίο να μην φτάνει το νερό της Τουρκίας. Σε ορισμένους δήμους έχουν απομείνει κάποιες εργασίες για σκοπούς διανομής, αλλά δεν υπάρχει τόπος που να μην έχουμε πάρει το νερό για χρήση ως κεντρικό δίκτυο».

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι το νέο παράνομο αεροδρόμιο διαθέτει νέο διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης μήκους 3100 χιλιάδων μέτρων αντί του προηγούμενου διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης μήκους 2755 μέτρων και ότι έχει καταστεί κατάλληλο για χρήση από όλα τα μοντέλα επιβατικών αεροσκαφών.

Διαθέτει επίσης συνολικά 30 χώρους στάθμευσης αεροσκαφών, εκ των οποίων οι 9 είναι καλυμμένοι και οι 21 ανοικτοί, κλειστό χώρο στάθμευσης 1500 οχημάτων και νέο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Οι Τουρκικές Αερογραμμές, που ξεκίνησαν πτήσεις με αεροσκάφη ευρείας ατράκτου στο αεροδρόμιο από την 1η Νοεμβρίου, αύξησαν τη μεταφορική τους ικανότητα από 280 χιλιάδες σε 301 χιλιάδες θέσεις ετησίως.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα