Αύξηση 20% στο ΑΕΠ προβλέπει ο Τατάρ με το άνοιγμα του Βαρωσιού

Η Kıbrıs (19.11.21) γράφει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι με το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης του Βαρωσιού και την ενεργοποίηση της Επιτροπής Ακίνητων Περιουσιών το ΑΕΠ στα κατεχόμενα θα αυξηθεί κατά 20%, αναφέρει το ΓΤΠ.

Μιλώντας χθες σε εκδήλωση κατά την οποία το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο παρουσίασε ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα

προτάσεων για την τουρκοκυπριακή οικονομία, ο Τατάρ είπε πως δεν πρέπει να κοιτάνε τις ισοτιμίες των ξένων νομισμάτων και να είναι απαισιόδοξοι και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα περάσουν και αυτές οι δυσκολίες.

Υποστήριξε ότι επιθυμία όλων είναι η ανάπτυξη του «κράτους της ΤΔΒΚ» και ότι κράτος σημαίνει επενδύσεις και ανάπτυξη.

Επισημαίνοντας την σημασία της αύξησης των εσόδων του «κράτους» για υπερπήδηση των κρίσεων, ο Τατάρ ανέφερε ότι αποτελεί προϋπόθεση να κάνει τα σωστά βήματα το «υπουργείο» οικονομικών για να παταχθεί η παραοικονομία.

Σημειώνοντας ότι χρειάζεται να μειωθεί η διαφορά εισοδημάτων ανάμεσα στα άτομα, ο Τατάρ είπε ότι η συμβολή της Τουρκίας είναι σημαντική, όμως δεν πρέπει να θεωρείται φυσιολογικό να υπάρχουν καθυστερήσεις κάποτε σε περίπτωση που δεν γίνουν τα σωστά έργα.

Ανέφερε ότι είναι χρέος τους οι οικονομικές και δομικές μεταρρυθμίσεις και ότι τον ενοχλεί το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται καύσιμα στην παραγωγή ενέργειας και αναδύεται καπνός που ρυπαίνει το περιβάλλον από τα φουγάρα του ηλεκτροπαραγωγού τους σταθμού. Πρόσθεσε ότι χρειάζεται να μεταφερθεί ηλεκτρικό ρεύμα με υποθαλάσσια καλώδια από την Τουρκία και να σκεφτούν και να σχεδιάσουν πώς θα γίνει αυτό. 

Υποστηρίζοντας ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της «ΤΔΒΚ» είναι η θάλασσα, ο ήλιος, η ιστορία, ο πολιτισμός και οι φυσικές της ομορφιές, ο Τατάρ είπε ότι όλα αυτά αξίζουν τρισεκατομμύρια δολάρια και ζήτησε να αφεθούν κατά μέρος οι άγονες συζητήσεις και να τύχει καλής διαχείρισης η παρούσα διαδικασία.

Διαβάστε επίσης: Βρετανός πρώην αξιωματικός «ξεπλένει» τον Αττίλα - «Οι Ε/κ έκαναν εθνοκάθαρση»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αύξηση 20, ΑΕΠ, Τατάρ, Βαρωσιού,afxisi 20, aep, tatar, varosiou