Αυξάνονται στα 100 τα δρομολόγια λεωφορείων προς τα αεροδρόμια

Όσα ήθελε να ακούσει ο υπουργός Μεταφορών, τα άκουσε στη δημοσιογραφική διάσκεψη της Kapnos Airport Shuttle

Ικανοποιημένος ο Αλέξης Βαφειάδης από το επίπεδο εξυπηρέτησης των επιβατών που διακινούνται με λεωφορεία από και προς τα αεροδρόμια

Την απόλυτη ικανοποίησή του για το επίπεδο της υπηρεσίας που προσφέρουν τα λεωφορεία, που καθημερινά και καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου διασυνδέουν τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου

με τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, εξέφρασε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφειάδης, κατά τη διάρκεια σημερινής δημοσιογραφικής διάσκεψης στη Λευκωσία.

Μιλώντας σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αφετηρία των λεωφορείων της Kapnos Airport Shuttle στη Λευκωσία, είπε ότι όλα όσα θέλει να ακούσει ένας υπουργός Μεταφορών της Κύπρου, τα είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πάμπος Καπνός, στη σχετική ομιλία του που προηγήθηκε. Όπως εξήγησε ο υπουργός, τα νέα υπερσύγχρονα λεωφορεία με τα οποία ενισχύεται ο υφιστάμενος στόλος που πραγματοποιεί τα σχετικά δρομολόγια, όπως και η έμφαση που δίνεται στην ασφάλεια, βοηθούν στο να αλλάξουν κουλτούρα τα άτομα που ταξιδεύουν αεροπορικώς και έτσι, αντί να μεταβαίνουν προς και από τα αεροδρόμια με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα, να χρησιμοποιούν τα λεωφορεία της εταιρείας. Όπως ανέφερε στη συνέχεια, η εταιρεία με τα συχνά δρομολόγια που πραγματοποιεί με τα υπερσύγχρονα λεωφορεία της, συμβάλλει στα μέγιστα, στο στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση για αύξηση των ατόμων που διακινούνται με λεωφορείο. «Το γεγονός ότι στο σήμερα και στη μετά την πανδημία περίοδο, η εταιρεία δρομολογεί νέα υπερσύγχρονα λεωφορεία στις διαδρομές προς και από τα αεροδρόμια, είναι ένα γεγονός που με χαροποιεί ιδιαίτερα» είπε ο υπουργός και συνεχάρη, τόσο το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας όσο και το υπόλοιπο προσωπικό, που συμβάλλει σε αυτή την επιτυχία.

Ο Πάμπος Καπνός, στην ομιλία του που προηγήθηκε του χαιρετισμού του Υπουργού, είπε ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αναμένεται ότι θα πραγματοποιούνται καθημερινά, 100 και πλέον δρομολόγια λεωφορείων από και προς τα αεροδρόμια. Στη συνέχεια τόνισε, ότι όλα τα δρομολόγια ξεκινούν ακριβώς στην ώρα τους και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «τα αεροπλάνα μπορεί να καθυστερούν μερικές φορές στην αναχώρησή τους, όμως τα λεωφορεία του Καπνού, πάντα αναχωρούν στην ώρα τους».

Αναφερόμενος εξάλλου στο ιστορικό της διασύνδεσης των αεροδρομίων με λεωφορεία, ο κ. Καπνός είπε ότι φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια προσφοράς της συγκεκριμένης υπηρεσίας. «Όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια να πείσουμε όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο, να αφήσουν το ιδιωτικό τους αυτοκίνητο στο σπίτι και να χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο για το πήγαινε έλα τους στο αεροδρόμιο, μας είπαν «τρελούς» και ότι θα αποτύγχανε παταγωδώς, όμως οι σχετικές προβλέψεις διαψεύστηκαν».

Και συμπλήρωσε:

«Εξακολουθούμε να προσφέρουμε δωρεάν χώρο στάθμευσης για όλους όσους χρησιμοποιούν λεωφορείο για τη μετάβασή τους στα αεροδρόμια και επιπλέον, στο σήμερα τους δίνουμε τη δυνατότητα, στην αφετηρία της Λευκωσίας, να προχωρήσουν σε check in και επιπλέον να εκτυπώσουν boarding pass αλλά και να ζυγίσουν τις αποσκευές τους.

Για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο προσφέρουμε σε οικογένειες πέραν των 5 ατόμων, επιπλέον, δωρεάν μεταφορά από το σπίτι προς το σταθμό μας, έτσι που να τυγχάνουν μιας αναβαθμισμένης εξυπηρέτησης» είπε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, τόνισε επίσης το στόχο της εταιρείας για λιγότερους ρύπους με τη δρομολόγηση λεωφορείων euro 6 και απεκάλυψε ότι το 80% των επιβατών, χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό σύστημα της εταιρείας, τόσο για κράτηση της θέσης του, όσο και για την πληρωμή του εισιτηρίου του. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη λειτουργία σταθμού εξυπηρέτησης πελατών στην καρδιά της Λευκωσίας, στην πλατεία Σολωμού.

Αναφερόμενος εξάλλου στην πανδημία, ο κ. Καπνός είπε ότι κατά τη διάρκεια της και παρόλο που όλα τα λεωφορεία είχαν σηκωμένο χειρόφρενο, η εταιρεία κατάφερε να μην προχωρήσει σε απολύσεις.

Ευχές για κάθε επιτυχία στην εταιρεία Kapnos Airport Shuttle, εξέφρασε και ο πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαϊας, που τέλεσε αγιασμό πριν από την εκδήλωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα