Αυξάνονται οι εισαγωγές στο ΓΝ Λεμεσού–Τι λένε οι γιατροί της μονάδας Covid19

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκαν δύο γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, οι οποίοι μίλησαν για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο της πόλης λόγω των αυξημένων κρουσμάτων που υπάρχουν στην επαρχία. 

Αρχικά ο Δρ. Χρίστος Νικολάου ανέφερε ότι το Νοσοκομείο Λεμεσού είναι σχεδόν πλήρες, ενώ ανακάλεσαν νοσηλευτές από τα Νοσοκομεία Πάφου, Πόλεως Χρυσοχούς και Τροόδους. Πρόσθεσε ότι επιτάχθηκαν γιατροί, ενώ ο πέμπτος όροφος του Νοσοκομείου είναι αποκλείστηκα για περιστατικά κορωνοϊού.

Παράλληλα ανέφερε ότι λειτουργούν κανονικά τα εξωτερικά ιατρεία με κανόνες ασφάλειας. «Δεχόμαστε

ένα μεγάλο βάρος με αριθμό κρουσμάτων, καθώς είμαστε η πόλη με τα περισσότερα κρούσματα».

Από την πλευρά του ο Δρ. Ανδρέας Κωστή ανέφερε ότι στη Λεμεσό συνεχίζεται η ροή περιστατικών. «Από τη 1η Φεβρουαρίου έχουν γίνε 120 εισαγωγές, ενώ περιστατικά μεταφέρονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς». Επεσήμανε ότι οι θάνατοι παραμένουν στο 10% των εισαγωγών, ενώ έχει βελτιωθεί η διάρκεια της νοσηλείας των ασθενών. «Αυτό οφείλεται στον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων και των ηλικιωμένων».

Ο Δρ. Κωστή ανέφερε ότι υπάρχουν συνολικά 66 κλίνες με τις 37 να είναι δεσμευμένες. «Έχει επανδρωθεί η μονάδα βραχείας νοσηλείας για περιστατικά κορωνοϊού». Τόνισε ότι χρειάζεται συμμόρφωση, καθώς δεν θα βοηθήσουν μόνο τα μέτρα, αλλά και η συμπεριφορά του καθενός ξεχωριστά».

Διευκρίνισε ότι έχουν ενημερωθεί οι προσωπικοί γιατροί για τις εξειδικευμένες θεραπείες και τις μονάδες που μπορούν να  νοσηλευτούν τα περιστατικά κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν πιο έγκαιρα οι ασθενείς στο Νοσοκομείο.

Τέλος μίλησε και για την αύξηση των περιστατικών στην πόλη,  εξηγώντας ότι η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της Λεμεσού είναι πιο έντονη από άλλες πόλεις, ενώ το επιδημιολογικό φορτίο ήταν επιβαρυμένο πριν από τις χαλαρώσεις. «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα περιστατικά που έρχονται και τις επόμενες βδομάδες θα υπάρξει βελτίωση στους επιδημιολογικούς δείκτες».  

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: 

Κύπρος/Μέτρα: Τι ανοίγει από την 1η Μαρτίου - Στις 16 ανοίγει η εστίαση

Αυτές τις ημερομηνίες επιστρέφουν όλοι οι μαθητές στα σχολεία

Keywords
Τυχαία Θέματα