Αυξάνεται η συχνότητα μεθοριακών επεισοδίων μεταξύ Ισραήλ-Ιορδανίας

Συνοριακό επεισόδιο εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ μεταξύ Ισραήλ και Ιορδανίας, όταν οι ιορδανικές συνοριακές αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν Ισραηλινό πολίτη, κατά την προσπάθειά του να διασχίσει παράνομα τα σύνορα και να εισέλθει στην Ιορδανία. Οι ισραηλινές αρχές επιβεβαίωσαν το γεγονός με σημερινή τους ανακοίνωση. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά επεισόδιο στην μεθόριο Ισραήλ-Ιορδανίας τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, το συμβάν έλαβε χώρα στο νότιο τμήμα της μεθορίου, στην περιοχή Αραβά. Σχολιάζοντας

το συμβάν, αξιωματούχοι του ισραηλινού στρατού αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ο Ισραηλινός πολίτης, η εθνοτική καταγωγή του οποίου δεν ανακοινώθηκε, είτε να εμπλέκεται σε λαθρεμπόριο όπλων ή ναρκωτικών, είτε να πάσχει από ψυχική νόσο. Όπως αναφέρουν ισραηλινά και ιορδανικά ΜΜΕ, οι συνοριακές αρχές των δύο χωρών εξετάζουν από κοινού τα ενδεχόμενα.

Το τελευταίο διάστημα, σημειώνεται ασυνήθιστη αύξηση των προσπαθειών παράτυπης εισόδου σε διάφορα σημεία της μεθορίου Ισραήλ-Ιορδανίας.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας, ομάδα πέντε ατόμων προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στο Ισραήλ διασχίζοντας τα σύνορα με την Ιορδανία. Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, επρόκειτο για πέντε Ιορδανούς πολίτες που αναζητούσαν εργασία στο Ισραήλ, οι οποίοι αφού συνελήφθησαν πλησίον του οικισμού Ασντότ Γιαακώβ στην Κοιλάδα του Ιορδάνη βορείως της Νεκράς Θάλασσας, εκδόθηκαν στις ιορδανικές μεθοριακές αρχές.

Στις 25 Ιουλίου δυνάμεις του ισραηλινού στρατού και της συνοριοφυλακής συνέλαβαν μέλη δικτύου λαθρεμπορίας όπλων από την Ιορδανία προς το Ισραήλ. Το συμβάν είχε σημειωθεί στο βόρειο τμήμα της συνοριογραμμής Ισραήλ-Ιορδανίας και για λόγους ασφαλείας, οι υπηρεσίες της στρατιωτικής λογοκρισίας εξέδωσαν απαγόρευση δημοσίευσης λεπτομερειών για το γεγονός.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα