«Αυτός έχει θέση στις γραμμές μας»

Καθημερινά όλο και περισσότεροι νέοι αγανακτούν με τις αδικίες που υπάρχουν στις ζωές όλων μας. Όλο και περισσότεροι νέοι αντιλαμβάνονται πως η δική μας γενιά είναι η γενιά, που ζει χειρότερα από την γενιά των γονιών μας, όσον αφορά την προσπάθεια επιβίωσης. Νεαρά ζευγάρια βλέπουν την προοπτική της απόκτησης στέγης να γίνεται ένα άπιαστο όνειρο. Νέοι πτυχιούχοι, με πτυχία και μεταπτυχιακά, αντιμετωπίζουν την εργοδοτική αυθαιρεσία, τους μισθούς πείνας, ενώ τα εργασιακά δικαιώματα αγνοούνται.

Την ίδια στιγμή, βομβαρδίζονται από παντού με εικόνες «ανάπτυξης», «επενδύσεων», «success story»,

που μόνο ως κοροϊδία μπορεί να φαντάζει στα μάτια τους. Η νεολαία όμως δεν μπορεί να αποκοιμηθεί. Εξ ορισμού αποτελεί το κομμάτι της κοινωνίας, εκείνο, που έμφυτα αμφισβητεί. Το κομμάτι εκείνο που αμφιβάλει, κρίνει και επικρίνει τα κακώς έχοντα.

Εκείνο που έχει καθοριστική σημασία, όμως, είναι ο τρόπος μέσα από τον οποίο διοχετεύονται η αγανάκτηση και ο θυμός. Έχει σημασία πώς μετατρέπεται η θέληση για τερματισμό της διαφθοράς και της αδικίας, η θέληση για μια ζωή με δικαιώματα, η θέληση για να «αλλάξουν τα πράγματα» από απλή σκέψη και επιθυμία, σε πραγματική πολιτική πρόταξη. Πώς μετατρέπεται σε στόχο και αγώνα ζωής. Αγώνα σύνθετου ναι μεν, εφικτού και πρακτικού δε.

Η απάντηση ήταν, είναι και θα είναι η συλλογική και οργανωμένη διεκδίκηση. Διεκδίκηση όλων όσων η νέα γενιά επιθυμεί. Οργανωμένα, δομημένα, με προτάσεις και θέσεις. Με ανάλυση των αιτιών και πίστη ότι αυτές μπορούμε να τις αλλάξουμε. Η ΕΔΟΝ υπάρχει για αυτό ακριβώς τον λόγο.

Μέσα από την διαδικασία της Οργανωτικής Εξόρμησης δίνουμε το χέρι σε κάθε νέο που θέλει να αλλάξει τα πράγματα. Σε κάθε νέο που αντιλαμβάνεται πλέον ότι δεν αρκεί να αντιλαμβάνεσαι την αδικία, αλλά πρέπει να κάνεις κάτι γι’ αυτό. Στον ένα ή στον άλλο βαθμό. Ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε νέου. Μαθητή, Στρατιώτη, Φοιτητή, Άνεργου και Νέου Εργαζόμενου. Για όλους αυτούς τους χιλιάδες νέους, υπάρχει θέση στις γραμμές μας. Κάθε νέος που κάνει το βήμα να πάρει την ζωή του στα χέρια του, μαζί με τους συμμαθητές, συμφοιτητές ή συναδέλφους του, είναι μια ήττα για το σύστημα. Κάθε νέος που έρχεται μαζί μας, σημαίνει μια μεγάλη αποτυχία του συστήματος να τον ελέγξει, να τον εξουδετερώσει. Η Οργάνωση πολλαπλασιάζει την δύναμη του καθένα και της καθεμιάς.

Έλα μαζί μας! Μαζί μπορούμε. Μόνο μαζί μπορούμε.

Σεβήρος Κούλας - Επαρχιακός Γραμματέας ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας

Keywords
Τυχαία Θέματα