Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του Κινήματος Οικολόγων στην Πάφο

Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, παρουσίασε και ενέκρινε σε χθεσινοβραδινή της συνεδρία τον κατάλογο των υποψηφίων για την επαρχία Πάφου για τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2021.

Οι τέσσερις υποψήφιοι του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στην Πάφο είναι οι:

1. Αρκαδίου Νικόλας

Ο Νικόλας Αρκαδίου γεννήθηκε το 1984 στην Πάφο,

έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Κρήτου Τέρρα. Αποφοίτησε από το Β’ Λύκειο Κύκκου και σπούδασε υποκριτική στην «Δραματική Σχολή Βλαδίμηρος Καυκαρίδης». Συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι, ειδικεύτηκε στο Physical Theatre (Clown,Le jue) στην Σχολή«Ecole Philippe Guallier».

Επιπλέον, σπούδασε Audio Visual Communications στο Πανεπιστήμιο Frederick. Eργάζεται ως ηθοποιός από το 2006 μέχρι και σήμερα, επίσης απασχολείται ως τεχνικό προσωπικό για θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές παραγωγές.

Είναι φιλόζωος και έχει πάθος για την προστασία της φύσης. Πιστεύει στο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να απολαμβάνει τα αγαθά της φύσης και είναι αφοσιωμένος φιλειρηνιστής.  Έχει ιδιαίτερη γνώση της Χερσονήσου του Ακάμα και έχει περάσει αμέτρητες ώρες περπατώντας τα μονοπάτια και τις παραλίες της.

2. Νεοκλέους Μαρία

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1975 από Κύπριους γονείς και σε ηλικία 11 ετών επέστρεψε στην Κύπρο οικογενειακώς, όπου και παρέμεινε μέχρι την αποφοίτηση της  το 1993 από το Β’ Λύκειο Κύκκου.

Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο  Αθηνών και φοίτησε για δεύτερο πτυχίο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου,  ακολουθώντας σπουδές στις Βιολογικές Επιστήμες , τις οποίες συνέχισε στο  Open University της Μεγάλης Βρετανίας, με κατεύθυνση την Γενετική και τις Νευροεπιστήμες.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της στην Αθήνα εργάστηκε ως καθηγήτρια αγγλικών και ήταν ενεργό μέλος της Greenpeace Ελλάδας συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκά προγράμματα και εκδηλώσεις που αφορούσαν την μόλυνση του περιβάλλοντος και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Από το 2003 μέχρι σήμερα ανέπτυξε κοινωνική δραστηριότητα σε πολλούς τομείς που αφορούν την υγεία και το περιβάλλον και είναι ενεργό μέλος και υποστηρίκτρια του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών Κύπρου.

3. Μάτσας Ορέστης

Γεννήθηκε στην Πάφο το 1993 και αποφοίτησε από το Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου του Γ’.  Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο, της Αθήνας.

Μεταξύ των ετών 2015-2019 υπήρξε ενεργό Μέλος και Πρόεδρος της ελληνικής Φοιτητικής Οργάνωσης Διεθνών Σχέσεων (SAFIA) και την ίδια περίοδο συμμετείχε στο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων. Κατά την διάρκεια των σπουδών του ήταν ενεργό μέλος του Δικτύου Λύσεων για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDSN Youth) και ένας εκ των Campus Coordinator του Δικτύου.

Από το 2018 συμμετέχει στην Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων ως νέος βουλευτής ενώ, από το 2019 μέχρι σήμερα, είναι επικεφαλής της Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Σήμερα εργάζεται σε περιβαλλοντική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση στην Κύπρο και πραγματοποιεί τις διδακτορικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος. Ο αθλητισμός, η αρθρογραφία και ο ακτιβισμός αποτελούν τις κύριες ασχολίες του.

4.  Χριστοφή Χρίστα Παναγιώτου

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1963 και μεγάλωσε στη Λεμεσό όπου αποφοίτησε από το ΣΤ’ Γυμνάσιο Αθηναίδειον.

Σπούδασε στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου όπου αποφοίτησε με άριστα. Συνέχισε  τις σπουδές της με  υποτροφία από την Κυπριακή Δημοκρατία στο Παρίσι στο École Hôtelière de Paris Jean Drouant  δουλεύοντας ταυτόχρονα και στη Κυπριακή πρεσβεία.

Επέστρεψε στην Κύπρο το 1987 όπου εργάστηκε ως αναπληρώτρια εκπαιδεύτρια στο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο.

Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πάφου στον κλάδο ξενοδοχειακών και επισιτιστικών τεχνών.

Μέχρι πρόσφατα εκπροσωπούσε τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών στην επιτροπή της κεντρικής επιτροπής κυλικείων στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, μέλος της Alliance Française  και  μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα