Αυτό το πρωτάθλημα είναι της Μπαρτσελόνα!

Με γκολ του Φρανκ Κεσιέ στις καθυστερήσεις η Μπαρτσελόνα πήρε το clasico με 2-1 και εκτόξευσε την διαφορά από την Ρεάλ Μαδρίτης στους 12 βαθμούς!

Της πήρε το Σούπερ Καπ με το επιβλητικό 3-1 στο Ντουμπάι. Την κέρδισε με 1-0 στον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου. Το σημαντικότερο όμως το κρατούσε για απόψε.

Παρότι η Ρεάλ Μαδρίτης προηγήθηκε νωρίς με αυτογκόλ του Αραούχο, οι Καταλανοί γύρισαν το clasico και με το πρώτο γκολ στην La Liga

του Φρανκ Κεσιέ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων πήραν το ντέρμπι με 2-1 και ανέβασαν τη διαφορά από τη «βασίλισσα» στο +12, ισάριθμες αγωνιστικές πριν το τέλος.

Οι Καταλανοί ήταν καλύτεροι στα πρώτα 70 λεπτά, μα πέρασαν πολύ δύσκολες στιγμές στο τέλος από μία «βασίλισσα» που με τις αλλαγές του Κάρλο Αντσελότι ανέβασε αισθητά την απόδοση της στο φινάλε, έχοντας την ευκαιρία για το απόλυτο ριφιφί στο «Καμπ Νόου».

Η Μπαρτσελόνα, που έπαιζε ουσιαστικά για δύο αποτελέσματα, γλίτωσε… παρά τρίχα. Όσο δηλαδή ήταν ακάλυπτος ο Μάρκο Ασένσιο στη φάση του 81ου λεπτού, όταν πίστεψε ότι σκόραρε το νικητήριο γκολ για τη Ρεάλ, αλλά ο VAR είχε αντίθετη άποψη.

Κι εκεί που όλοι έδειχναν συμβιβασμένοι με την μοιρασιά, το γκολ του Κεσιέ στο τέλος έβαλε από τώρα μπλαουγκράνα κορδέλα, αφού το +12 μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί στην συνέχεια.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε με φούρια και από τα πρώτα έξι λεπτά υποχρέωσε τον Κουρτουά σε δύο καλές επεμβάσεις σε ευκαιρίες από Ραφίνια και Λεβαντόβσκι. Λίγο πριν το δεκάλεπτο όμως ήρθε η ψυχρολουσία.

Από σέντρα του Βινίσιους από αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Αραούχο πέρασε από την μύτη της βελόνας και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1 (9’).

Το γκολ όμως έκανε τη «βασίλισσα» να χάσει μέτρα και να κλειστεί στο καβούκι της. Η κεφαλιά του Κρίστενσεν δεν βρήκε για λίγο τον στόχο (24’), ενώ ο Κουρτουά είχε και πάλι απάντηση στον εξαιρετικό Ραφίνια (34’).

Η πίεση όμως καρποφόρησε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Από φάση διαρκείας στην περιοχή του Κουρτουά, ο Σέρτζι Ρομπέρτο βρέθηκε σε θέση βολής και με ψύχραιμο σουτ έκανε το 1-1 (45’) με το πρώτο του γκολ σε clasico.

H εικόνα δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη, με τον Λεβαντόβσκι να χάνει δύο μεγάλες ευκαιρίες (59’, 67’), αλλά την Ρεάλ να μεταμορφώνεται μετά την είσοδο στο παιχνίδι των Μάρκο Ασένσιο, Ροντρίγκο και Θεμπάγιος.

Μετά από ένα κυριαρχικό δεκάλεπτο, η βασίλισσα πίστεψε ότι βρήκε γκολ νίκης με τον Ασένσιο (81’), όμως ο Ισπανός επιθετικός ήταν ακάλυπτος για ελάχιστα εκατοστά, με το VAR να ακυρώνει το γκολ.

Κι εκεί που όλοι έμοιαζαν να δέχονται την μοιρασιά του 1-1, μία υπέροχη ενέργεια του Μπαλντέ από αριστερά, έδωσε μισό γκολ στον Κεσιέ, ο οποίος με ψύχραιμο τρόπο έκανε το 2-1 και με… buzzer beater, πιθανότατα είπε «game over» στην υπόθεση τίτλος, δίνοντας την τεράστια νίκη στην ομάδα του Τσάβι.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτό, Μπαρτσελόνα,afto, bartselona