Αυτό είναι το υγειονομικό πρωτόκολλο για τα Δημοτικά

Στη δημοσιότητα δόθηκε μια μέρα πριν το άνοιγμα των Δημοτικών, το 18σελιδο υγειονομικό πρωτόκολλο που θα πρέπει να εφαρμοστεί από αύριο.

Όπως αναφέρεται εισαγωγικά, "η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, υπό τις συνθήκες της επιδημίας του Κορωνοϊού SARS-CoV-2 (COVID-19) στην Κύπρο, πρέπει να γίνει σε κατάλληλες, ελεγχόμενες και προσεγμένες συνθήκες ασφάλειας και υγείας, έτσι ώστε να εξαλειφθεί ή/και να μειωθεί, στον μέγιστο δυνατό βαθμό,

ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού τόσο για τους/τις μαθητές/ μαθήτριες όσο και για τους/τις εργαζόμενους/ες στα σχολεία (εκπαιδευτικούς και άλλο προσωπικό) και κατά συνέπεια για το κοινωνικό σύνολο (γονείς/κηδεμόνες κ.ά.).

Σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης των κατάλληλων συνθηκών φοίτησης των μαθητών/ριών και του κατάλληλου περιβάλλοντος εργασίας του προσωπικού των σχολείων, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (YΠΠΑΝ) σε συνεργασία με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων του Τμήματος Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, έχει ετοιμάσει Υγειονομικό Πρωτόκολλο για τα δημοτικά σχολεία. Σημειώνεται ότι το παρόν Πρωτόκολλο και οι οδηγίες που εμπεριέχει είναι συμπληρωματικές και δεν αντικαθιστούν τις υποχρεώσεις που καθορίζονται είτε στον περί Ασφάλειας και Υγείας Νόμο, είτε στον περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο, είτε στα Διατάγματα και Δελτία Τύπου που εκδόθηκαν και εκδίδονται από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας. Νοείται ότι οι οδηγίες του Πρωτοκόλλου ενδέχεται να τροποποιηθούν καθώς εξελίσσεται η επιδημία. Στην περίπτωση των Ολοήμερων Σχολείων, επισημαίνεται ότι ισχύουν τα ίδια πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας για αντιμετώπιση του COVID-19". 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ ΑΥΤΟΥΣΙΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα