Αυτή είναι η σύνθεση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών

Εγκρίθηκαν από το σώμα οι συνθέσεις των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, όπως αυτές συμφωνήθηκαν στις προηγηθείσες συνεδρίες της Επιτροπής Επιλογής με εκπροσώπους των κομμάτων.

Ταυτόχρονα διορίστηκαν από τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη οι Γραμματείς και ο Κοσμήτορας της Βουλής.

Χωρίς την όποια ένσταση Γραμματείς της Ολομέλειας της Βουλής είναι η Αννίτα Δημητρίου

ΔΗΣΥ, Κώστας Κώστα του ΑΚΕΛ με κοσμήτορα τον Χρίστο Ορφανίδη του ΔΗΚΟ.

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης με Αναπληρωτή τον Ευθύμιο Δίπλαρο, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ ο Γιώργος Λουκαϊδης και του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

Επιτροπή Επιλογής Πρόεδρος Βουλής Δημήτρης Συλλούρης ex officio, Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκος Τορναρίτης, Ευθύμιος Δίπλαρος, Άντρος Κυπριανού, Γιώργος Λουκαϊδης, Στέφανος Στεφάνου, Νικόλας Παπαδόπουλος και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

Την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας καταλαμβάνει η ΕΔΕΚ και ο Πρόεδρός της, Μαρίνος Σιζόπουλος, ενώ Αναπληρωτής Πρόεδρος θα είναι ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης Γιώργος Παπαδόπουλος.

Μέλη της Επιτροπής Άμυνας ορίστηκαν οι Γιώργος Κάρουλλας, Κώστας Κωνσταντίνου, Ελένη Σταύρου του ΔΗΣΥ, Κώστας Κώστα, Ελένη Μαύρου, Χριστάκης Τζιοβάνης, του ΑΚΕΛ, Γεώργιος Προκοπίου, Ζαχαρίας Κουλίας του ΔΗΚΟ και Παύλος Μυλωνάς της Συμμαχίας Πολιτών.

Την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών αναλαμβάνει η Στέλλα Κυριακίδου του ΔΗΣΥ με Αναπληρωτή Πρόεδρο Μαριέλλα Αριστείδου.

Μέλη Αννίτα Δημητρίου του ΔΗΣΥ, Σκεύη Κουκουμά και Ευανθία Σάββα του ΑΚΕΛ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και Χρίστος Ορφανίδης του ΔΗΚΟ.

Την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων αναλαμβάνει ο Αντρέας Καυκαλιάς του ΑΚΕΛ με Αναπληρωτή Πρόεδρο το Βουλευτή της Αλληλεγγύης Μιχάλη Γεωργάλλα.

Μέλη Ονούφριος Κουλλά, Ευθύμιος Δίπλαρος, Δημήτρης Δημητρίου, από τον ΔΗΣΥ, Γιώργος Γεωργίου (Λάρνακας), Νίκος Κέττηρος από ΑΚΕΛ, Χρίστος Ορφανίδης, Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης από ΔΗΚΟ, Ηλίας Μυριάνθους ΚΣ ΕΔΕΚ, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου Κίνημα Οικόγων.

Την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού αναλαμβάνει τα πρώτα 2,5 χρόνια ο Άγγελος Βότσης με Αναπληρωτή Πρόεδρο τον Μαρίνο Μουσιούττα και για τα επόμενα δυόμισι Πρόεδρος θα είναι ο Ανδρέας Κυπριανού με Αναπληρωτή που θα οριστεί αργότερα από το ΔΗΣΥ.

Μέλη της Επιτροπής είναι ο Ανδρέας Κυπριανού, Σόλων Κασίνης, Νίκος Νουρής του ΔΗΣΥ, Κώστας Κώστα, Ανδρέας Φακοντής Χριστάκης Τζιβάνης του ΑΚΕΛ, Ηλίας Μυριάνθους του ΚΣ ΕΔΕΚ, Άννα Θεολόγου της Συμμαχίας και Γεώργιος Παπαδόπουλος της Αλληλεγγύης.

Την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων αναλαμβάνει ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας με Αναπληρωτή Πρόεδρο τον Νίκο Τορναρίτη του ΔΗΣΥ.

Μέλη : Ελένη Σταύρου, Στέλλα Κυριακίδου του ΔΗΣΥ, Γιώργος Λουκαϊδης, Αδάμος Αδάμου, Γιώργος Γεωργίου (Λάρνακα), του ΑΚΕΛ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, Άγγελος Βότσης του ΔΗΚΟ, Κωστής Ευσταθίου της ΕΔΕΚ και Χρίστος Χρίστου του ΕΛΑΜ.

Η προεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων παρέμεινε στο ΑΚΕΛ στον Αντρέα Φακοντή με Αναπληρωτή Πρόεδρο τη Σκεύη Κουκουμά και μέλη τον Μάριο Μαυρίδη, Μαριέλλα Αριστείδου, Σόλωνα Κασίνη του ΔΗΣΥ, Ελένη Μαύρου του ΑΚΕΛ, Μαρίνο Μουσιούττα και Άγγελο Βότση του ΔΗΚΟ, Γιώργο Περδίκη των Οικολόγων και Λίνο Παπαγιάννη του ΕΛΑΜ.

Την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών ανέλαβε η Ελένη Μαύρου με Αναπληρωτή Πρόεδρο τον Γιώργο Γεωργίου (Λεμεσός) του ΑΚΕΛ και μέλη την Ευανθία Σάββα του ΑΚΕΛ, Νίκο Νουρή, Ανδρέα Κυπριανού, Γιώργο Κάρουλλα του ΔΗΣΥ, Πανίκο Λεωνίδου, Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη του ΔΗΚΟ, Κωστή Ευσταθίου της ΕΔΕΚ, Παύλο Μυλωνά της Συμμαχίας και Λίνο Παπαγιάννη του ΕΛΑΜ.

Η προεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως ανατέθηκε στον Ζαχαρία Ζαχαρίου του ΔΗΣΥ με Αναπληρωτή Πρόεδρο, τον Πρόεδρο των Οικολόγων Γιώργο Περδίκη και μέλη τους Μάριο Μαυρίδη, Ελένη Σταύρο του ΔΗΣΥ, Άριστο Δαμιανού, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Γιώργο Γεωργίου (Λάρνακα) του ΑΚΕΛ, Πανίκο Λεωνίδου, Ζαχαρία Κουλία του ΔΗΚΟ, Ηλία Μυριάνθους της ΕΔΕΚ, και Χρίστο Χρίστου ΕΛΑΜ.

Την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών ανέλαβε ο Γιώργος Γεωργίου του ΔΗΣΥ με Αναπληρωτή Πρόεδρο τον Δημήτρη Δημητρίου του ΔΗΣΥ και μέλη τους Κώστα Κωνσταντίνου του ΔΗΣΥ, Άριστο Δαμιανού, Ευανθία Σάββα, Νίκο Κέττηρο του ΑΚΕΛ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, Πανίκο Λεωνίδου του ΔΗΚΟ, και Κωστή Ευσταθίου της ΕΔΕΚ.

Την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού αναλαμβάνει τα πρώτα δυόμισι χρόνια ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου με Αναπληρωτή Πρόεδρο τον Μάριο Μαρίδη και τα επόμενα δυόμιση χρόνια ο Άγγελος Βότσης με Αναπληρωτή Πρόεδρο τον Μαρίνο Μουσιούτα του ΔΗΚΟ. Μέλη της Επιτροπής είναι ο Ονούφριος Κουλλά του ΔΗΣΥ, Στέφανος Στεφάνου, Άριστος Δαμιανού, Άντρος Καυκαλιάς του ΑΚΕΛ, Άγγελος Βότσης Μαρίνος Μουσιούτας ΔΗΚΟ, Μαρίνος Σιζόπουλος ΕΔΕΚ, Άννα Θεολόγου Συμμαχία Πολιτών, και Γιώργος Περδίκης του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών για δυόμιση χρόνια εκ περιτροπής με τον Μιχάλη Γεωργάλλα του Κινήματος Αλληλεγγύη.

Της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού θα προεδρεύει ο Κυριάκος Χατζηγιάννης του ΔΗΣΥ με Αναπληρωτή Πρόεδρο τον Γιώργο Κάρουλλα και μέλη της Επιτροπής την Αννίτα Δημητρίου του ΔΗΣΥ, Γιώργο Γεωργίου (Λεμεσός), Γιώργο Γεωργίου (Λάρνακα), Άντρο Καυκαλιά του ΑΚΕΛ, Πανίκο Λεωνίδου, Χρίστο Ορφανίδη του ΔΗΚΟ, Παύλο Μυλωνά της Συμμαχίας, Μιχάλη Γιωργάλλα της Αλληλεγγύης, και Χαράλαμπο Θεοπέμπτου των Οικολόγων.

Μέλη της Επιτροπής Παιδείας είναι επίσης ο Γιαννάκης Μούσας της θρησκευτικής ομάδας των Μαρωνιτών, Βαρτκές Μαχτεσιάν των Αρμενίων, Αντωνέλλα Μαντοβάνη των Λατίνων.

Την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών ανέλαβε ο Ζαχαρίας Κουλίας του ΔΗΚΟ με Αναπληρωτή Πρόεδρο την Ειρήνη Χαραλαμπίδου του ΑΚΕΛ και μέλη τους, Αννίτα Δημητρίου, Γεώργιο Γεωργίου, Ανδρέα Κυπριανού του ΔΗΣΥ, Στέφανο Στεφάνου, Σκεύη Κουκουμά του ΑΚΕΛ, Γεώργιο Προκοπίου του ΔΗΚΟ, Παύλο Μυλωνά της Συμμαχίας, Γιώργο Περδίκη των Οικολόγων και Λίνο Παπαγιάννη του ΕΛΑΜ.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος συνεχίζει να είναι ο Αδάμος Αδάμου, με τον Χαράλαμπο Θεοπέμπτου του Κινήματος Οικολόγων Αναπληρωτή Πρόεδρο. Μέλη Σόλων Κασίνης, Γιώργος Κάρουλλας, Αννίτα Δημητρίου του ΔΗΣΥ, Νίκος Κέττηρος, Ευανθία Σάββα του ΑΚΕΛ, Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης και Χρίστος Ορφανίδης του ΔΗΚΟ, Μιχάλης Γεωργάλλας της Αλληλεγγύης.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων - Εγκλωβισμένων - Αγνοουμένων - Παθόντων παραμένει υπό την προεδρία της Σκεύης Κουκουμά του ΑΚΕΛ με Αναπληρωτή Πρόεδρο τον Στέφανο Στεφάνου και μέλη τους, Μαριέλλα Αριστείδου, Ονούφριο Κουλλά, Κυριάκο Χατζηγιάννη του ΔΗΣΥ, Νίκο Κέττηρο του ΑΚΕΛ, Ζαχαρία Κουλία, Πανίκο Λεωνίδου του ΔΗΚΟ, Κωστή Ευσταθίου της ΕΔΕΚ και Αννα Θεολόγου της Συμμαχίας.

Της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων θα προεδρεύει ο Γιώργος Προκοπίου του ΔΗΚΟ με Αναπληρωτή Πρόεδρο τον Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη του ιδίου κόμματος. Μέλη της Επιτροπής είναι: Ευθύμιος Δίπλαρος, Ζαχαρίας Ζαχαρίου, Δημήτρης Δημητρίου του ΔΗΣΥ, Χριστάκης Τζιοβάνης, Ανδρέας Φακοντής, Κώστας Κώστα, ΑΚΕΛ, Ηλίας Μυριάνθους, ΕΔΕΚ Άννα Θεολόγου, Συμμαχίας και Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, των Οικολόγων.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας παραμένει στο ΔΗΣΥ και τον Κώστα Κωνσταντίνου Πρόεδρο, ενώ Αναπληρωτής Πρόεδρος θα είναι ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου. Μέλη Νίκος Νουρής, Στέλλα Κυριακίδου του ΔΗΣΥ, Γιώργος Γεωργίου (Λεμεσός), Αδάμος Αδάμου, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, του ΑΚΕΛ, Γεώργιος Προκοπίου, Μαρίνος Μουσιούττας του ΔΗΚΟ, Μαρίνος Σιζόπουλος της ΕΔΕΚ, και Γεώργιος Παπαδόπουλος της Αλληλεγγύης.

Την Ad Hoc Επιτροπή για την τήρηση του κανονισμού απαρτίζουν ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης και η Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

Η Ειδική Επιτροπή για το Πόθεν Έσχες συνίσταται από τον Πρόεδρο της Βουλής, τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ως τακτικά μέλη και ως Αναπληρωματικά μέλη την Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και τον Μαρίνο Σιζόπουλο.

Η Ad Hoc Επιτροπή για την Αναθεώρηση και τον Εκσυγχρονισμό του Κανονισμού της Βουλής συνίσταται από τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Μάριο Μαυρίδη του ΔΗΣΥ, τον Γιώργο Λουκαϊδη του ΑΚΕΛ, τον Μαρίνο Μουσιούτα, τον Κωστή Ευσταθίου, την Άννα Θεολόγου, τον Μιχάλη Γεωργάλλα, τον Γιώργο Περδίκη και τον Λίνο Παπαγιάννη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξήρε από το βήμα της προεδρίας της συναντίληψη που επικράτησε κατά τις συνεδρίες της Επιτροπής Επιλογής με τους εκπροσώπους των κομμάτων ώστε να υπάρξει κατάληξη στις συνθέσεις των Επιτροπών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη διάθεση για σύνθεση των μεγάλων κομμάτων, χωρίς όπως ανέφερε να παραγνωρίζεται η συνεργασία των μικροτέρων και των νέων εν Βουλή κομμάτων. Πρόσθεσε πως παρά τις όποιες εντάσεις επικράτησε το πνεύμα της συνεργασίας και της σύνθεσης αναφέροντας πως οτιδήποτε άλλο έχει μεταδοθεί από τα ΜΜΕ στερείται πραγματικότητας.

Ο κ. Συλλούρης τόνισε επίσης ότι οι τρεις τελευταίες Επιτροπές θα λειτουργήσουν απόλυτα σύμφωνα με τους κανονισμούς και ανέφερε ότι προς τούτο θα υπάρξει σύντομα πρόταση για συμπληρωματικούς κανονισμούς και ταμείο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα