Τετράμηνα: Οι εισηγήσεις που θα συζητήσουν με Προδρόμου οι οργανωμένοι γονείς

Εισηγήσεις για πιθανές αλλαγές στον θεσμό των εξετάσεων τετραμήνων, αποφάσισαν σε συνεδρία που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, Χαράλαμπος Διονυσίου ανέφερε ότι πάγια θέση τους υπέρ του θεσμού, «καταγράψαμε ωστόσο ότι υπήρχαν προβλήματα και ότι ο θεσμό χρίζει βελτίωσης».

Για τον λόγο αυτό, οι οργανωμένοι γονείς αποφάσισαν πως θα μεταφέρουν προς τον υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου, τις εξής εισηγήσεις:

Για τα μη εξεταζόμενα

*Κατάργηση των 20λεπτων διαγωνισμάτων

*Να

δοθεί στον εκπαιδευτικό η ευελιξία για το 45λεπτο διαγώνισμα ή το project ή άλλη εργασία

Για τα εξεταζόμενα μαθήματα

*Να περιοριστούν τα 20λεπτα και να υπάρξει ρύθμιση από εγκύκλιο του Υπουργείο Παιδείας

*Κλειστά τα σχολεία κατά τη διάρκεια των εξετάσεων

Ερώτημα παραμένει και για τους ίδιους το θέμα με του αν οι εξετάσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται μετά τον Δεκέμβριο, «είναι ένα θέμα που θα πρέπει να συζητηθεί με το Υπουργείο γιατί μας προβληματίζει. Εάν οι εξετάσεις θα γίνονται μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα πρέπει σίγουρα να υπάρξει αναθεώρηση της ύλης. Επίσης, κατά πόσον οι εξετάσεις θα επηρεάσουν τους μαθητές της Γ΄Λυκείου που αργότερα θα παρακαθίσουν και σε Παγκύπριες», εξήγησε ο κος Διονυσίου.

Σημειώνεται πως οι οργανωμένοι γονείς έστειλαν επιστολή προς τον κ. Προδρόμου ώστε να καθοριστεί ημέρα συνάντηση με σκοπό να συζητήσουν τις εισηγήσεις τους.

Υπενθυμίζεται πως χθες συνεδρίασε και το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ, όπου επίσης ετοίμασαν εισηγήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα