Αυστρία: Αναμένεται πρόταση για αυστηρότερα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Ενώ ο Αυστριακός Υπουργός Υγείας, Ρούντολφ Άνσομπερ, δεν θέλησε να σχολιάσει νωρίς το απόγευμα την έντονη αύξηση - κατά 650 μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο - των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αυστρία, παραπέμποντας ο ίδιος στο αναμενόμενο για απόψε πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, φέρεται να αναμένει από την Επιτροπή μία πρόταση για την λήψη αυστηρότερων μέτρων, και να μην υπάρχει “ωραιοποίηση” των αριθμών, όπως αναφερόταν το μεσημέρι από το περιβάλλον του.

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί, ο υπουργός Υγείας είχε εκτιμήσει ότι

δεν αναμένει, επί του παρόντος, "πορτοκαλί" χρώμα για την Βιέννη, στο αποκαλούμενο «Σύστημα φωτεινού σηματοδότη» που σε εβδομαδιαία βάση καταγράφει την εξέλιξη της επιδημίας και αξιολογεί τον κίνδυνο κατά περιοχή με χρώματα (πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο) και πρόκειται να παρουσιαστεί αύριο το μεσημέρι για δεύτερη στην σειρά φορά.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως αυτό που θα αποφασίσει απόψε η Επιτροπή είναι σαν μία "γνώμη εμπειρογνωμόνων", με τις συστάσεις της να συζητούνται στην συνέχεια εντός της κυβέρνησης η οποία και παίρνει τις πολιτικές αποφάσεις που δημοσιοποιούνται κατόπιν σε συνέντευξη Τύπου.

Στο μεταξύ, ο δημοτικός σύμβουλος και τοπικός υπουργός Υγείας του δήμου και ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, Πέτερ Χάκερ, ζήτησε σήμερα την επανεισαγωγή αυστηρότερων μέτρων, ανακοινώνοντας ότι θα συζητήσει την κατάσταση με την αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Από χθες έως σήμερα, σύμφωνα με την Ομάδα Αντιμετώπισης Κρίσης της Βιέννης, υπήρξαν στην αυστριακή πρωτεύουσα 387 νέες μολύνσεις, εξέλιξη ανησυχητική, σύμφωνα με την γνωστή ιολόγο Ελίζαμπετ Πούχαμερ-Στεκλ.

Συνολικά, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην Αυστρία ανέρχεται σήμερα σε 4.456. Διακόσιοι πέντε άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και από αυτούς οι 39 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Έως σήμερα έχουν καταγραφεί 31.142 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τους 729 έχουν φτάσει οι θάνατοι από κορωνοϊό, και έχουν διενεργηθεί 1.303.030 διαγνωστικά τεστ.

Σε σχέση με την έντονη συζήτηση των τελευταίων ημερών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για την συντόμευση του χρόνου καραντίνας, στην Αυστρία, η οποία τον Ιούλιο είχε προβεί σε μία μείωσή του από τις 14 σε δέκα ημέρες, δεν φαίνεται να υπάρχουν τέτοια σχέδια, την στιγμή που στην Γαλλία ο χρόνος καραντίνας μειώθηκε στις επτά ημέρες, η Ιταλία συζητά επίσης την μείωση κατά το ήμισυ, ενώ στην Γερμανία ο εμπειρογνώμονας Κρίστιαν Ντρόστεν υποστηρίζει ακόμη και μια μείωσή του στις πέντε ημέρες.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ 
  

Keywords
Τυχαία Θέματα