Αυστραλία: Άγνωστο είδος καρχαρία σκότωσε μια 16χρονη

Ένα 16χρονο κορίτσι πέθανε το Σάββατο μετά από επίθεση καρχαρία καθώς κολυμπούσε σε ποτάμι στη Δυτική Αυστραλία, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει ότι το κορίτσι δαγκώθηκε από ένα άγνωστο είδος καρχαρία στον ποταμό Swan σε προάστιο του Περθ.

Ανασύρθηκε από το νερό, αλλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της στο σημείο, αφού οι προσπάθειες να την συνεφέρουν, απέτυχαν, δήλωσε επιθεωρητής της τοπικής αστυνομίας.

Είπε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες τους, η 16χρονη

ήταν με φίλους της στο ποτάμι, πάνω σε τζετ σκι. Πιθανόν να φαίνονταν δελφίνια κοντά και η νεαρή γυναίκα πήδηξε στο νερό για να κολυμπήσει κοντά στα δελφίνια, πρόσθεσε.

Οι ειδικοί είπαν ότι ήταν ασυνήθιστο να βρεθούν καρχαρίες σε αυτό το μέρος του ποταμού, είπε.

Η πολιτειακή κυβέρνηση προειδοποίησε το κοινό να δείξουν «πρόσθετη προσοχή» στον ποταμό Swan στο North Fremantle, στο προάστιο που συνέβη το περιστατικό, και να συμμορφωθούν με τυχόν κλείσιμο παραλιών.

Η τελευταία θανατηφόρα επίθεση σε ποταμό της Αυστραλίας καταγράφηκε το 1960 όταν ένας καρχαρίας ταύρος, μεγέθους 3,3 μέτρων, σκότωσε έναν δύτη στη γέφυρα Ρόουσβιλ στο Σίδνεϊ, αναφέρεται.

Τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, ένας 35χρονος Βρετανός εκπαιδευτής καταδύσεων, κατασπαράχθηκε στην παραλία Little Bay του Σίδνεϊ, η πρώτη τέτοια επίθεση στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, από το 1963.

Σύμφωνα με το Sports Australia, 4.5 εκατομμύρια Αυστραλοί κολυμπούν τακτικά και τουλάχιστον 500.000 κάνουν σερφ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυστραλία, Άγνωστο, 16χρονη,afstralia, agnosto, 16chroni