Αυστηρότερες ποινές για πρόκληση τροχαίων ζητεί η REACTION

Για «ποινές χάδι» αναφορικά με την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, οι οποίες δεν λειτουργούν αποτρεπτικά και έχουν ως αποτέλεσμα να διαιωνίζεται το πρόβλημα των οδικών συγκρούσεων, κάνει λόγο ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός REACTION.

Καλεί παράλληλα τη Βουλή να προωθήσει μέτρα ή να ψηφίσει νομοσχέδια που βρίσκονται ενώπιον της για μείωση των οδικών συγκρούσεων, πριν τις βουλευτικές εκλογές τον ερχόμενο Μάιο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,

ο Πρόεδρος του οργανισμού και Αντιπρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Φόρουμ Νέων για την Οδική Ασφάλεια Μάριος Σταύρου, ανέφερε ότι οι παραλείψεις χρηστών του οδικού δικτύου πληρώνονται με σοβαρούς και θανάσιμους τραυματισμούς άλλων χρηστών και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων.

«Είναι γελοίο και ταυτόχρονα τραγικό το ότι η πρόκληση θανατηφόρας σύγκρουσης τιμωρείται με λιγότερα χρόνια φυλάκιση από ό,τι η κλοπή ενός γουρουνιού», είπε.

Σύμφωνα με τον Μάριο Σταύρου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι αυστηρότερες ποινές να εφαρμόζονται άμεσα και να είναι απαλλαγμένες από δικαστηριακές καθυστερήσεις.

Εάν κάποιος παρανομεί πρέπει την ίδια ώρα η Αστυνομία να έχει την εξουσία να επιβάλει αυστηρές ποινές, όπως την αφαίρεση της άδειας οδηγού, είπε.

Η νομοθεσία προβλέπει σήμερα την εξώδικη ρύθμιση του αδικήματος της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης μέχρι τα 70μg, τρεις φορές δηλαδή πάνω από το επιτρεπτό όριο. Η REACTION εισηγείται στο στάδιο αυτό την αφαίρεση της άδειας οδηγού, χωρίς την εμπλοκή δικαστηρίου, ενώ για χαμηλότερα ποσοστά αλκοόλης, προτείνει την κλιμακωτή επιβολή προστίμου και ολιγοήμερη αφαίρεση της άδειας οδήγησης.

Όσον αφορά την υπερβολική ταχύτητα, που αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους παράγοντες πρόκλησης οδικής σύγκρουσης, ο κ. Σταύρου εισηγείται την άμεση αφαίρεση άδειας οδηγού για 30 ημέρες στην περίπτωση που οδηγός κινείται με ταχύτητα πέραν των 150km/h και πρόστιμο €300.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα