Αυστηρό μήνυμα Μέρκελ και Μακρόν στην Τουρκία

Μήνυμα στην Τουρκία, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν τη Σύνοδο στη Βάρνα και μετά από το κοινό ανακοινωθέν για την προκλητική της στάση απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο, απέστειλαν η Αγγέλα Μέρκελ και ο Εμμανουέλ Μακρόν, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Το

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εκφράζει την ανησυχία του για την κατάσταση στο Αφρίν της Συρίας, για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο και για τους δύο Έλληνες στρατιώτες που κρατούνται στην Τουρκία», ανέφερε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Αγκέλα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος υπενθύμισε ότι στις 26 Μαρτίου ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ θα συναντήσουν στη Βάρνα τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό και η δεύτερη δόση από την ΕΕ, ύψους 3 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Τουρκία.

Στο ίδιο μήκος κύματος, και ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα