Άφωνος ο Ησαΐας με Αρχιεπίσκοπο: "Ανοίγω ξανά υπόθεση"

Θέση για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα και αφορούν τον ιερέα – ανάδοχο της Έλενας Φραντζή έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος, στον απόηχο των δηλώσεων. Ο Αρχιεπίσκοπος προέβη σε δηλώσεις σ’ άλλα Μέσα και σημειώνεται ότι το ΣΙΓΜΑ άφησε 40 αναπάντητες κλήσεις για τοποθέτηση χωρίς ανταπόκριση.

Εις απάντηση των όσων δήλωσε, ωστόσο, ο Μητροπολίτης Ταμασσού Ησαΐας ανέφερε ότι άκουσε το ηχητικό με τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου

και αφού ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πρόθεση να μπει σε αντιπαράθεση με τον Προκαθήμενο, ανέφερε ότι «Θέλω να του υπενθυμίσω κάποια πράγματα. Έμεινα άφωνος με αυτή την τοποθέτηση, μάλλον δεν θυμάται καλά κάποια πράγματα».

Θετή κόρη ιερέα: «Βρίζουν τον παπά μου-Θα κινηθούμε νομικά»

Ο Πανιερώτατος ανέφερε ότι «Όταν σ’ έναν Αρχιεπίσκοπο καταγγελθεί ένα παράπτωμα, ο ίδιος δεν μπορεί να το εκδικάσει, το οδηγεί στη Σύνοδο. Στο μέτρο που δικαιούμαι, είμαι ένα «πρωτόδικο δικαστήριο». Οδηγήθηκε η υπόθεση στο Δικαστήριο, γιατί την οδήγησα εγώ», συμπλήρωσε.

«Με δική μου πρωτοβουλία τον έβαλα 3 χρόνια σε αργία. Κυκλοφορούσα με συνοδεία. Με απειλούσαν οι συγγενείς και η κοινότητα. Είχα σοβαρές αμφιβολίες γι’ αυτόν. Ανατίναξαν αυτοκίνητα Επιτρόπων μου. Άντεξα 3 χρόνια και επιτέλους η ανακριτική επιτροπή έδωσε απόφαση και τον αθώωσε. Δεν υπάρχει υπόθεση είπαν. Έφεραν ειδικούς από το εξωτερικό, οι οποίοι είχαν αμφιβολίες αν έγιναν αυτά τα πράγματα 20 χρόνια πριν», είπε ο Μητροπολίτης.

Παπαδιά σε ΣΙΓΜΑ:Ο άντρας μου είναι αθώος – Τραβούμε σταυρό

«Δεύτερος ισχυρισμός τους, ήταν ότι τα άλλα δυο κοριτσάκια που έμειναν εκεί έλεγαν ότι δεν έγιναν τέτοια πράγματα. Για τη συνοδική επιτροπή τα παιδιά δεν μαρτύρησαν στο Δικαστήριο.

Μητρ.Ησαΐας:Ψέμα ότι πήγε σε εκκλησία ο ιερέας-Το απαγόρευσα

Εμείς ξέραμε την πραγματικότητα. Πάλι με δική μου ευθύνη, χωρίς να μου το ζητήσει Σύνοδος και Κράτος. Πήρα την υπόθεση ξανά στη Σύνοδο. Είπα ότι έχω καταδίκη και θέλω απόφαση. Η ανακριτική επιτροπή είχε περισσότερες καταθέσεις από την Αστυνομία», συμπλήρωσε.

«Έλαβα μέτρα εγώ εναντίον του. Δεν μπορούσα να επιβάλω επιπλέον ποινή. Επέβαλα πλήρη αποκοπή ποιμαντικών καθηκόντων και τον διόρισα με τρεις υπερήλικες γυναίκες σε ένα δάσος. Την μέρα που τον πήρα εκεί, ήρθαν οι οπαδοί του και τον χειροκρότησαν. Από τη συγκίνησή του κόντευε να λιποθυμήσει. Του είπα ότι μπορεί να νιώθεις αθώος, αλλά υπάρχουν αποφάσεις Δικαστηρίου».

Ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι θα επαναφέρει την υπόθεση για να την κρίνει η Σύνοδος και να πει ο Αρχιεπίσκοπος τι πρέπει να γίνει. «Ο Αρχιεπίσκοπος δεν μου απάντησε το τηλέφωνο. Τους είπα θέλω να τον δω άμεσα, μου είπαν ότι απουσιάζει στο εξωτερικό», είπε.

Ελ.Μιχαηλίδου:Η μάνα Έλενας την φυγάδευσε από οικογένεια/VID

Νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, είπε ότι: «η Εκκλησία δεν έχει άλλη επιλογή σε περίπτωση που ένας ιερέας καταδικαστεί σε φυλάκιση, πέραν της καθαίρεσης». Ο Αρχιεπίσκοπος είπε, επίσης, ότι τότε, στη Σύνοδο, ο Μητροπολίτης Ησαΐας υποστήριξε ότι ο εν λόγω ιερέας ήταν παρεξηγημένος και ζητούσε την αθώωσή του».

Keywords
Τυχαία Θέματα