Α/φοί Λανίτη απέσπασε τιμητική διάκριση

Mε μια πρωτοβουλία με ιδιαίτερη σημασία καθώς προέρχεται από την ίδια την κοινωνία των πολιτών, η Α/φοί Λανίτη απέσπασε τιμητική διάκριση από το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού για την προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού και την έμπρακτη συμμετοχή της στις δράσεις των κυπριακών εθελοντικών ομάδων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ίδιου του Συντονιστικού Συμβουλίου, η Α/φοι Λανίτη τιμήθηκε καθώς «βοήθησε και υποστήριξε με κοινωνικές δράσεις και στον μεγαλύτερο δυνατό και καινοτόμο

βαθμό, κατά το 2014-2015, εθελοντικές οργανώσεις μέλη του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) και των Επαρχιακών Συντονιστικών Συμβουλίων Εθελοντισμού (ΕΣΣΕ) ή/και τις ευπαθείς ομάδες που εκπροσωπούν ή συνέβαλαν στον σκοπό που επιτελούν».

Την υποψηφιότητα της Α/φοί Λανίτη πρότεινε ο Παγκύπριος Διαβητικός Σύνδεσμος, καθώς όλη τη χρονιά -και ιδιαίτερα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη- η εταιρεία στήριξε τις δραστηριότητές του με ποικίλα προγράμματα και ενέργειες, όπως:

· Ήταν ο κύριος υποστηρικτής των εκδηλώσεων (διάσκεψη τύπου, πορείες, ποδηλατοδρομίες και χορηγία ενημερωτικού υλικού) που διοργανώθηκαν στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου σε όλες τις πόλεις.

· Στήριξε τη συμμετοχή του Συνδέσμου στο IDF (International Diabetes Federation) Global Congress που διεξήχθη στον Καναδά τον Νοέμβριο του 2015.

· Διέθεσε προϊόντα για την παιδική καλοκαιρινή εκπαιδευτική κατασκήνωση που διοργανώνει ο Σύνδεσμος κάθε χρόνο.

· Στήριξε την Πασχαλινή Εκδήλωση των ινσουλινοεξαρτώμενων παιδιών καθώς και την Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Παγκύπριου Διαβητικού Συνδέσμου.

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, κ. Κάλια Πατσιά, δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε τον Παγκύπριο Διαβητικό Σύνδεσμο για την πρότασή του αλλά και το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού γι’ αυτήν την τιμητική διάκριση. Στην Α/φοί Λανίτη αισθανόμαστε ότι η αποστολή μας μάς δεσμεύει απέναντι στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τους συμπολίτες που μας χρειάζονται. Έτσι, με κάθε ευκαιρία, φροντίζουμε να ενισχύουμε τη συνεισφορά μας έμπρακτα, μέσα από τις πρωτοβουλίες μας, τα προγράμματα μας και την εθελοντική μας συμμετοχή».

Η Α/φοί Λανίτη θεωρεί ότι η βιώσιμη επιχειρηματική ανάπτυξη συνυπάρχει αρμονικά με την προστασία του περιβάλλοντος και τη στήριξη των κοινωνιών ανάμεσα στις οποίες λειτουργεί. Γι’ αυτό συνεισφέρει στην τοπική κοινωνία και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ,διατηρώντας σταθερές συνεργασίες με φιλανθρωπικές οργανώσεις, στηρίζοντας αθλητικά γεγονότα και προγράμματα που προωθούν τον ενεργό τρόπο ζωής και επενδύοντας σε περιβαλλοντικά προγράμματα.

Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού είναι το ανώτατο συντονιστικό σώμα εθελοντικής προσφοράς της Κύπρου, το οποίο λειτουργεί και προσφέρει στον τομέα του εθελοντισμού προγράμματα κοινωνικής ευημερίας. Τα έξοδα λειτουργίας και δράσης του καλύπτονται από την Κυπριακή Δημοκρατία. Μεταξύ άλλων, το ΠΣΣΕ αναδεικνύει την αυξανόμενη αξία της συμβολής του εθελοντικού τομέα στην κοινωνία, την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και ευημερία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, και υποστηρίζει όλα τα οργανωμένα δίκτυα εθελοντικής προσφοράς και ΜΚΟ στην προσπάθεια τους για δημιουργία ενός κοινωνικού περιβάλλοντος που να προσφέρει όλες τις αναγκαίες κοινωνικές υποδομές για βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Keywords
Τυχαία Θέματα