«Αφηνιασμένοι... ταύροι» στον τελικό

Με τον πιο εμφατικό τρόπο «σφράγισε» η Λειψία την παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 3 Ιουνίου. Οι «ταύροι» διέλυσαν με 5-1 εκτός έδρας την Φράιμπουργκ στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους, που θα προκύψει από το νικητή του ζεύγους ανάμεσα στην Στουτγκάρδη και στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (3/05).

Ο σημερινός αγώνας ήταν μία επανάληψη του περυσινού τελικού του DFB Pokal,

όπου τότε η Λειψία είχε κατακτήσει το τρόπαιο επικρατώντας στα πέναλτι με 4-2. Κι εφέτος, οι «κόκκινοι ταύροι» θα έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν το στέμμα τους, στην 4η παρουσία τους στον καταληκτικό αγώνα του θεσμού (είχαν βρεθεί στην ίδια θέση το 2019 και 2021, έχοντας ηττηθεί ισάριθμες φορές).

Η «σεμνή τελετή» στο «Europa Park» είχε τελειώσει σε κάτι περισσότερο από μισή ώρα αγώνα. Μέ τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ και απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ντάνι Όλμο που είχε τρεις ασίστ κι ένα γκολ στο 13΄ (τα υπόλοιπα πέτυχαν οι Χένριχς στο 14΄, Σομποσλάι στο 37΄ και 90΄+8 με πέναλτι και Ενκουνκού στο 45΄+1)), η ομάδα του Ρόζε «κλείδωσε» γρήγορα τη νίκη-πρόκριση κι όπως γίνεται αντιληπτό το δεύτερο ημίχρονο απέκτησε τυπική διαδικασία.

Η αποβολή του Γκβάρντιολ στο 58΄ δεν άλλαξε επί της ουσίας τίποτα στην επανάληψη. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής με τον Γκρέγκοριτς στο 75ο λεπτό.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών του DFB Pokal έχουν ως εξής:

Φράιμπουργκ-Λειψία 1-5  

Στουτγκάρδη-Άϊντραχτ Φρανκφούρτης 3/05

Keywords
Τυχαία Θέματα