Αφαιρέθηκε το όνομα του Α. Σίνκα από έκθεση της PEGA για τις παρακολουθήσεις

Το όνομα του Αλέξανδρου Σίνκα αφαιρέθηκε από την τελική έκθεση της επιτροπής PEGA για τις παρακολουθήσεις, μετά από ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το όνομα του κ. Σίνκα είχε συνδεθεί με την μετακόμιση του κατασκοπευτικού δικτύου Predator στην Ελλάδα

Ο δικηγόρος Αλέξανδρος Σίνκα, σε ανάρτησή του στο Facebook

έγραψε ότι «μια περιπέτεια μηνών με κόστος σε όλα τα επίπεδα, είχε αίσιο τέλος».

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η αποκατάσταση της αλήθειας, με την αφαίρεση της αναφοράς στο όνομά μου, είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας των νομικών μου συμβούλων και της ομάδας των συνεργατών μου, οι οποίοι με πλήρη διαφάνεια προχώρησαν σε μια σειρά δημόσιων επιστολών και νομικών γνωματεύσεων προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποδεικνύοντας το ανυπόστατο και ατεκμηρίωτο των αναφορών και των σχετικών δημοσιευμάτων».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Σήμερα, μια περιπέτεια μηνών με κόστος σε όλα τα επίπεδα, είχε αίσιο τέλος.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την αφαίρεση της αναφοράς στο όνομά μου, από την τελική έκθεση της επιτροπής PEGA, για το θέμα των παρακολουθήσεων. Ακριβώς όπως είχε εισηγηθεί η ίδια η εισηγήτρια της επιτροπής. Όλα όσα τόσο καιρό ανέφερα δημοσίως, επωνύμως και βασισμένα σε δεδομένα, επιβεβαιώθηκαν πλήρως.

Συγκεκριμένα: Από την πρώτη στιγμή που προέκυψαν δημοσιεύματα, εν μέσω τοξικής προεκλογικής περιόδου, για δήθεν εμπλοκή μου στο ζήτημα των παρακολουθήσεων, δήλωσα αμέσως και δημόσια ότι δεν είχα καμία ανάμειξη και ουδεμία γνώση για το θέμα αυτό. Παρ’ όλα αυτά, οι ανυπόστατες αυτές αναφορές συμπεριελήφθησαν στο προσχέδιο της έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου, χωρίς οποιαδήποτε έρευνα ή τεκμηρίωση, και με μόνο στόχο πολιτικές σκοπιμότητες που με ξεπερνούν.

Η αποκατάσταση της αλήθειας, με την αφαίρεση της αναφοράς στο όνομά μου, είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας των νομικών μου συμβούλων και της ομάδας των συνεργατών μου, οι οποίοι με πλήρη διαφάνεια προχώρησαν σε μια σειρά δημόσιων επιστολών και νομικών γνωματεύσεων προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποδεικνύοντας το ανυπόστατο και ατεκμηρίωτο των αναφορών και των σχετικών δημοσιευμάτων.

Προς την οικογένεια μου, τους συνεργάτες μου και τους φίλους μου:  Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη και την στήριξη.

Με εκτίμηση,
Αλέξανδρος Σίνκα

Keywords
Τυχαία Θέματα