Αφαιρέθηκε από τη Βουλή συζήτηση για αμβλώσεις μετά από αντιδράσεις βουλευτών

Την αφαίρεση του θέματος με τίτλο «στατιστικά στοιχεία για τις αμβλώσεις από την ημερομηνία αποποινικοποίησής τους και συσχετισμός με το δημογραφικό πρόβλημα» από την ατζέντα της Ad Hoc Επιτροπής Δημογραφικού αποφάσισε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου μετά από παρέμβαση του Γιώργου Λουκαίδη και της Ειρήνης Χαραλαμπίδου.

Η εγγραφή του θέματος μετά από εισήγηση των Λίνου Παπαγιάννη, Παύλου Μυλωνά, Ζαχαρία Κουλία και Αλέκου Τρυφωνίδη προκάλεσε αντιδράσεις, σχόλια και διαφωνίες.

dir="ltr" lang="el">Μετά από παρέμβαση μου εκ μέρους @AKEL1926 προς την ΠτΒ &της Προέδρου της Κοιν. Επ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων @Xaralambidou προς την Γενική Διευθύντρια της Βουλής, η ΠτΒ αποφάσισε αρμοδίως την αφαίρεση του συγκεκριμένου θέματος από την ατζέντα της Ad Hoc Επ. «Δημογραφικού». pic.twitter.com/LhwGyWzPbT

— George Loukaides (@GeorgeLoukaides) October 19, 2023

«Είναι θέματα υγείας και ασφάλειας για αρκετές γυναίκες και υπάρχουν και πληροφορίες ότι αμβλώσεις γίνονται και σε ακατάλληλους χώρους. Φυσικά, το θέμα έχει κι άλλες πτυχές που σχετίζονται και με το δημογραφικό», είπε από την πλευρά του ο Παύλος Μυλωνάς, υπερασπιζόμενος τη θέση του και διερωτώμενος «πού ακριβώς βρίσκεται το κακό στο να ζητηθούν και να συζητηθούν αυτά τα στοιχεία».

Έντονη και η αντίδραση της βουλευτού Αλεξάνδρας Ατταλίδου, ενώ υπήρξε και άλλες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Sigma Live