Αεροπορική τραγωδία: Εξονυχιστικές έρευνες στο Παρίσι

Στο μικροσκόπιο των γαλλικών Αρχών τίθενται πρόσωπα, στοιχεία και ντοκουμέντα που καταγράφηκαν από κάμερες κλειστού κυκλώματος του αεροδρομίου του Παρισιού, λίγο πριν την αναχώρηση του μοιραίου αεροσκάφους των Αιγυπτιακών Αερογραμμών για Κάιρο.

Τα σενάρια που αποδίδουν την πτώση του αεροσκάφους σε τρομοκρατικό χτύπημα, κινητοποίησαν τις Αρχές, οι οποίες διερευνούν ακόμα και το ενδεχόμενο εργαζόμενοι του αεροδρομίου Ρουασί να έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί. Έχουν για το σκοπό αυτό επιστρατευτεί εμπειρογνώμονες σε

ζητήματα ασφάλειας, ενώ τα προληπτικά μέτρα εντάθηκαν στον υπέρτατο βαθμό, δεδομένου και του τραγικού παρελθόντος από τις επιθέσεις του 2015.

Κατά τον ίδιο εξονυχιστικό τρόπο ελέγχεται και η λίστα των επιβατών για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιος εκ των επιβατών να σχετιζόταν με τον ISIS και τους τζιχαντιστές. Πηγή προσκείμενη στην ερευνητική ομάδα, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «είναι πολύ νωρίς να πούμε εάν υπήρξε ή όχι κάποιο προφίλ, το οποίο να μας προκαλεί προβληματισμό. Αυτό όμως, δεν σημαίνει, ότι δεν παραμένουν οι υποψίες».

Πηγή: CNN

Keywords
Τυχαία Θέματα