ΑΕΛ: Σκέφτονται μόνο την πρεμιέρα

Να ξεκινήσει με το δεξί το νέο πρωτάθλημα είναι το μόνο που σκέφτονται στην ΑΕΛ. Η περίοδος της προετοιμασίας τελείωσε, και το μοναδικό ζητούμενο για τον Πάμπο Χριστοδούλου είναι η ομάδα του να κερδίσει την ερχόμενη Κυριακή την Αναγέννηση στο Τσίρειο. Για τον τεχνικό της λεμεσιανής ομάδας είναι πολύ σημαντικό η ΑΕΛ να κάνει νικηφόρο ξεκίνημα, αφού θα διατηρήσει ζεστό τον κόσμο της, ενώ θα μπαίνουν στην ομάδα όλοι οι ποδοσφαιριστές

με καλή ψυχολογία.

Ήδη Μπουένο, Σαβανέ και Τζούνιορ δείχνουν ότι είναι έτοιμοι για την πρεμιέρα, παρά το ότι δεν έκαναν προετοιμασία με την ομάδα, ενώ οι ενδείξεις είναι θετικές και για τον Σάρκι. Ο Νιγηριανός που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αφού δεν έχει περάσει τις εργομετρικές εξετάσεις (περνά με απόλυτη επιτυχία τις ιατρικές) από τις προπονήσεις έχει δείξει ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αν αυτό επιβεβαιωθεί και από τα εργομετρικά, τότε και αυτός βάζει πλώρη για να βρεθεί στο αρχικό σχήμα.

Αυτό σημαίνει ότι μένουν μόνο οι Πέδρο και Παπάνγκο όπως και ο ποδοσφαιριστής που θα αποκτηθεί για το φτερό, έτσι ώστε να συμπληρωθεί το ρόστερ να μπουν στην ομάδα, για να έχει ο κ. Χριστοδούλου όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Με δεδομένο ότι ακόμα κανείς δεν γνωρίζει ποιος θα είναι αυτός, μπαίνει στην κατηγορία αυτών των δύο ποδοσφαιριστών. Και οι τρεις αναμένεται να είναι πανέτοιμοι μετά την πρώτη διακοπή για την εθνική, και στόχος του τεχνικού επιτελείου της λεμεσιανής ομάδας είναι να κάνει το δύο στα δύο μέχρι τότε.

Μπουένο και Σαβανέ έχουν κλέψει μέχρι τώρα τις καρδιές των φίλων της ΑΕΛ. Αν και έπαιξαν βασικά σε δύο φιλικά, και οι δύο δείχνουν ότι θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τη φετινή ομάδα. Ο Βραζιλιάνος είναι δεκάρι που βλέπει γήπεδο και δείχνει ότι έχει την ικανότητα να αναλάβει την οργάνωση του παιγνιδιού της ΑΕΛ. Ο Αφρικανός είναι ένα μοτέρ στη μεσαία γραμμή που βοηθά στην οργάνωση, αλλά κυρίως δίνει βοήθειες στον αμυντικό μέσο. Όσοι τον έχουν δει να αγωνίζεται κατάλαβαν γιατί ο Πάμπος Χριστοδούλου τον περίμενε πώς και πώς να έρθει και να μπει στην ομάδα. Αν προσθέσουμε και τον Λούκα Ντε Σόουζα που είναι ο αμυντικός μέσος, τότε η τριάδα της μεσαίας γραμμής δείχνει πολύ δυνατή.

Επίσης είναι φανερό, κυρίως μετά τα πέντε γκολ που δέχθηκε η ομάδα του στο φιλικό με τη Σαλαμίνα, ότι ο κ. Χριστοδούλου ήθελε να μπει το συντομότερο στην ομάδα ο Τζούνιορ. Φαίνεται ότι ο Πορτογάλος με το κυπριακό διαβατήριο θα αποτελέσει δίδυμο με τον Σιέλη στον αγώνα της πρεμιέρας με τους Αϊρόσα και Φορτούνα να έχουν κλειδώσει τα άκρα της άμυνας.

Σε ό,τι αφορά την επίθεση, ο Ουέλιγκτον που έκανε πολύ καλή προετοιμασία και ο Μέσκα για το φτερό δείχνουν να είναι οι σίγουροι. Αν επιλέξει σχήμα με δύο επιθετικούς, τότε θα αγωνιστεί ο Αγκουϊναλδο και θα πάει στο φτερό ο Σαβανέ. Αλλιώς την άλλη θέση στο φτερό θα διεκδικήσουν 2-3 ποδοσφαιριστές.
Όλα αυτά είναι συμπεράσματα που βγαίνουν από τελευταία 2-3 φιλικά της ΑΕΛ, που ο κ. Χριστοδούλου χρησιμοποίησε αυτούς τους παίκτες περισσότερο για να αποκτήσουν ομοιογένεια ενόψει της πρεμιέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα