ΑΕΛ: Να κρατήσει τη 2η θέση

Το τρίποντο που θα διατηρήσει την ΑΕΛ στη δεύτερη θέση με το τέλος του πρώτου γύρου είναι το ζητούμενο για τη λεμεσιανή ομάδα σήμερα στη Λάρνακα κόντρα στον Ερμή. Μπορεί ο σημερινός αγώνας να μην είναι ντέρμπι όπως οι δύο προηγούμενοι, όμως στην ΑΕΛ τον αντιμετωπίζουν ως τέτοιον, αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο βαθμός δυσκολίας είναι πάρα πολύ μεγάλος. Άλλωστε η πρόσφατη προϊστορία της ΑΕΛ

στις εκτός έδρας αναμετρήσεις της με τον Ερμή δεν είναι καλή, με τη λεμεσιανή ομάδα να μετρά μόνο μια νίκη στα τελευταία 8 παιγνίδια της. Αυτό από μόνο του αυξάνει σημαντικά τον βαθμό δυσκολίας της σημερινής αναμέτρησης.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου προετοίμασε όσο καλύτερα μπορούσε τους παίκτες του, έτσι ώστε να παρουσιαστούν πανέτοιμοι στη Λάρνακα για τη νίκη. Τους τόνισε ότι πρέπει να έχουν την ίδια αγωνιστικότητα, το ίδιο πάθος και την ίδια συγκέντρωση στο πλάνο, όπως και τις προηγούμενες δύο αγωνιστικές κόντρα στους «αιώνιους» της Λευκωσίας, ενώ τους είπε ακόμα ότι θα πρέπει να περιμένουν ένα εντελώς διαφορετικό παιγνίδι γιατί ο Ερμής είναι μια καλή και ικανή ομάδα. Σκοπός του Κύπριου τεχνικού είναι η ομάδα του να αιφνιδιάσει την ομάδα της Αραδίππου σκοράροντας πρώτη και νωρίς, αγωνιζόμενη χωρίς να παρεκκλίνει από τη φιλοσοφία της που είναι συμπαγής πίσω και να προσπαθεί με ορθόδοξο τρόπο να φθάσει στην επίτευξη κάποιου γκολ, που ίσως είναι αρκετό για να της χαρίσει τη νίκη. Το κλειδί για την ΑΕΛ σήμερα είναι να διατηρήσει για 9ο παιγνίδι φέτος ανέπαφη την εστία της. Αν το καταφέρει αυτό τότε θα κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για το τρίποντο.

Η προετοιμασία της ΑΕΛ ενόψει του σημερινού αγώνα με τον Ερμή ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα χθες το μεσημέρι. Ο τεχνικός της λεμεσιανής ομάδας Πάμπος Χριστοδούλου, κατά την προσφιλή του τακτική, αποφάσισε να έχει στην αποστολή όλους τους ποδοσφαιριστές. Φυσικά το ποιοι θα είναι στην 22άδα θα το μάθουμε όλοι περίπου 1,5 ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα.

Σε ό,τι αφορά την 11άδα, λογικά, δεν θα έχει αλλαγές σε σχέση με τον νικηφόρο αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας. Τερματοφύλακας θα είναι ο Ρομό. Δεξιά θα αγωνιστεί ο Αϊρόσα και αριστερά ο Φορτούνα. Το κέντρο της άμυνας θα το αποτελέσουν και σήμερα οι Σιέλης και Λαφράνς. Ο Τζούνιορ και να είναι στους 22 το πιθανότερο είναι να μείνει προληπτικά στον πάγκο. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Σοάρες, Λούκας και Μπουένο, οι δύο πρώτοι ως αμυντικοί μέσοι και ο Μπουένο ως επιτελικός. Επειδή όμως οι Σοάρες και Λούκας αντιμετώπισαν προβλήματα με τραυματισμούς, αν μείνει εκτός ένας εκ των δύο τότε τη θέση του θα πάρει ο Νικολάου ή ο Παπάνγκο. Στα φτερά θα είναι και σήμερα οι Μέσκα και Γεωργιάδης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Αρουαμπαρένα.

Η ΑΕΛ είναι δεδομένο ότι θα έχει τους φίλους της στο πλευρό της σήμερα. Εισιτήρια υπάρχουν και, όπως ενημέρωσε η λεμεσιανή ομάδα, «σήμερα θα είναι στα ταμεία του γηπέδου, τα οποία θα ανοίξουν στις 16:45». Το σίγουρο είναι πως οι φίλοι της ΑΕΛ θα μετατρέψουν σε έδρα το «Παπαδόπουλος» για να ενισχύσουν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών τους να πάρουν το τρίποντο.

Keywords
Τυχαία Θέματα