ΑΕΛ: Η τραγική εικόνα με αριθμούς!

Τρία παιχνίδια, ισάριθμες ήττες. Κοινό στοιχείο: Η προβληματική εικόνα. Η ΑΕΛ βρίσκεται στην 4η θέση και τη δεδομένη στιγμή παρουσιάζεται ανήμπορη να ακολουθήσει τις προπορευόμενες ομάδες, που κάθε αγωνιστική αυξάνουν τις διαφορές. Οι κίτρινοι είναι εντός στόχων, όμως, η εικόνα που βγάζει τις τελευταίες αγωνιστικές είναι τόσο ανησυχητική, που δεν επιτρέπει σε μεγάλες φιλοδοξίες. Εκεί που η ΑΕΛ διεκδικούσε τον τίτλο, βλέπει τον ΑΠΟΕΛ

από το -11 και τον 3ο Απόλλωνα από το -5.

Η προβληματική εικόνα των τελευταίων τριών αγωνιστικών αποτυπώνεται μέσα από τους αριθμούς, που σχεδόν πάντοτε λένε την αλήθεια. Τα εννέα τέρματα που δέχθηκε η ΑΕΛ, τρία από τον ΑΠΟΕΛ, τέσσερα από την Ομόνοια και δυο από τον Ερμή, αναδεικνύουν και το μεγάλο πρόβλημα της. Κάποιοι, ενδεχομένως να επικαλεστούν και τα μόλις δυο τέρματα που πέτυχε η ομάδα. Δεν θα το κάνουμε για τον απλούστατο λόγο: Στον πρώτο γύρο, η ΑΕΛ, απέναντι στις προαναφερθείσες ομάδες σκόραρε μόλις τρία τέρματα και πήρε εννέα βαθμούς. Ως εκ τούτου, αν είχε την ίδια σωστή αμυντική συμπεριφορά, θα έπαιρνε εφτά βαθμούς ή τουλάχιστον τέσσερεις ή τρεις. Έστω και έναν. Όχι μηδέν!

Παράλληλα, τα εννέα τέρματα πρόδωσαν και το μεγάλο όπλο της ΑΕΛ, αυτό που περηφανευόταν και τη διατηρούσε σε απόσταση βολής από την κορυφή. Την «ατσαλένια» άμυνα, που στον πρώτο γύρο οι αντίπαλοι έκαναν αίτηση για να σκοράρουν. Τώρα τελευταίως, ό,τι πάει μέσα γράφει και τα 22 τέρματα παθητικό, που έριξαν την ομάδα στην 4η θέση του σχετικού πίνακα.

Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με πέντε τέρματα παθητικό! Στην 23η αγωνιστική μετρούσε 13 γκολ και διέθετε μαζί με τον ΑΠΟΕΛ την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Επίσης, στον πρώτο γύρο, η ΑΕΛ κράτησε ανέπαφη την εστία της σε εννέα παιχνίδια (!), ενώ στον δεύτερο γύρο μόλις σε τέσσερα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η «τρύπια» άμυνα της ΑΕΛ στα τελευταία παιχνίδια, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την κατρακύλα της ομάδας. Η ευθύνη, βέβαια, δεν βαραίνει κατ' ανάγκη στην τετράδα και στον τερματοφύλακα, αλλά σε όλους. Άλλωστε η άμυνα αρχίζει από την επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα