ΑΕΛ Δοκιμάζει και αποφασίζει για Μέσκα

Την απόφασή του σχετικά με τον Πορτογάλο ακραίο θα πάρει ο Χριστοφόρου μετά το σημερινό φιλικό με την Καρμιώτισσα

Νέο φιλικό παιγνίδι δίνει σήμερα η ΑΕΛ, που αντιμετωπίζει στις 18:15 στα Πολεμίδια την Καρμιώτισσα. Είναι ακόμα μια ευκαιρία για τον Χριστάκη Χριστοφόρου να δει αγωνιζόμενο τον Πορτογάλο ακραίο επιθετικό Μέσκα, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο από την Τρίτη. Ο Μέσκα πήρε χρόνο συμμετοχής και στο φιλικό με την Πάφο

ενώ πραγματοποιήσει και 2-3 προπονήσεις με τη λεμεσιανή ομάδα. Είναι πολύ πιθανόν μετά τον σημερινό αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΛ να πάρει την απόφασή του. Άλλωστε τη Δευτέρα αναχωρεί για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στη Βουλγαρία και ο κ. Χριστοφόρου θα θέλει να πάρει μαζί του τους παίκτες που θα υπολογίζει στο πρωτάθλημα.

Πέρα από την περίπτωση Μέσκα, το σημερινό φιλικό είναι μια ευκαιρία για να ξεμουδιάσουν οι ποδοσφαιριστές και να ξεφύγουν για λίγο από το δυνατό πρόγραμμα των προπονήσεων και να δει ο κ. Χριστοφόρου να εφαρμόζουν στο γήπεδο κάποια πράγματα που δουλεύουν στις προπονήσεις. Άλλωστε, με το σημερινό φιλικό, κλείνει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας και πλέον το βάρος θα πέσει τις επόμενες δύο εβδομάδες στη Βουλγαρία.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο είναι πιθανόν να ξεκαθαρίσει και η περίπτωση Βαλεντίνου Σιέλη. Από την ΑΕΛ λέχθηκε και χθες ότι ακόμα περιμένουν πρόταση από τη Λίτεξ Λόβετς, ενώ από την πλευρά τους βουλγαρικά μέσα ανέφεραν ότι έγινε η πρόταση και μάλιστα πως ο διεθνής αμυντικός είναι κοντά στο να μετεγγραφεί στον βουλγαρικό σύλλογο. Όπως γράψαμε και χθες το θέμα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει οριστικά μέχρι να πάει η ομάδα στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και τυχόν φυγή του Σιέλη θα αλλάξει τον μετεγγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΛ. Ο Σιέλης θεωρείται από τον προπονητή του ως παίκτης του βασικού κορμού που καλύπτει δύο θέσεις (κεντρικός αμυντικός, αριστερός μπακ) και αν αποχωρήσει οπωσδήποτε η ΑΕΛ θα κινηθεί στο μετεγγραφικό παζάρι για να καλύψει το κενό του.

Λογικά μέσα στο επόμενο διήμερο, με εξαίρεση την περίπτωση του Μέσκα, δεν θα υπάρξει κάποια άλλη εξέλιξη στο κεφάλαιο προγραμματισμός. Άλλωστε αν η ΑΕΛ ανακοινώσει τον Πορτογάλο τότε θα μείνουν δύο μόνο θέσεις ανοικτές στο ρόστερ για ξένο ή για κοινοτικό ποδοσφαιριστή, ενώ οι μετεγγραφές που υπολείπονται είναι περισσότερες και θα αυξηθούν αν φύγει ο Σιέλης. Σε αυτή την περίπτωση η παρουσία του Εσπάνια στο ρόστερ κρίνεται επισφαλής, ενώ είναι πιθανό το σενάριο η ΑΕΛ να αποκτήσει είτε Κύπριους ποδοσφαιριστές (αν βρεθεί κάτι αξιόλογο) είτε ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών.

Τους ενημέρωσε ο Πρόεδρος

Την ευκαιρία να ενημερώσει τους επιφανείς Αελίστες και να τους αναλύσει το πλάνο σχετικά με τα οικονομικά, αλλά και τη δομή της ποδοσφαιρικής εταιρείας για τα επόμενα χρόνια, είχε χθες ο Πρόεδρος της ΑΕΛ Αντρέας Σοφοκλέους. Ο Πρόεδρος της λεμεσιανής ομάδας πραγματοποίησε τη χθεσινή συγκέντρωση για να δει αν υπάρχει ενδιαφέρον από φίλους της ΑΕΛ που έχουν την οικονομική δυνατότητα να εμπλακούν στα της εταιρείας και να βοηθήσουν οικονομικά. Κλήθηκαν να παραστούν στην ψεσινή συνάντηση περισσότεροι από 200 φίλοι της ΑΕΛ που μπορούν να βοηθήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα