ΑΕΛ: Αλλαγή πλεύσης ελέω Εσπάνια;

Η παραμονή του Βενεζουελάνου στόπερ επηρεάζει τις προτεραιότητες του συλλόγου της Λεμεσού στο μετεγγραφικό παζάρι.

Η έκπληξη στη χθεσινή επίσημη πρώτη της ΑΕΛ δεν αφορούσε κάποιο μετεγγραφικό απόκτημα, του οποίου η ταυτότητα είχε μείνει κρυφή, αλλά την παρουσία του Τζόναθαν Εσπάνια που εδώ και καιρό είχε γνωστοποιηθεί πως ήταν εκτός πλάνων της τεχνικής ηγεσίας.

Εν τέλει ο 27χρονος Βενεζουελάνος στόπερ θα παραμείνει

στο δυναμικό της ομάδας και την ερχόμενη χρονιά, αφού αποδέχτηκε τη μείωση απολαβών που του προτάθηκε. Η διατήρησή του στο ρόστερ -σε συνδυασμό με την παραδοχή του Χριστάκη Χριστοφόρου για ύπαρξη συμφωνίας με τον Αντράντε- διαμορφώνει νέα δεδομένα στο μετεγγραφικό σχεδιασμό.

Πλέον για το κέντρο της άμυνας υπάρχουν πέντε παίκτες (Σαμπού, Σιέλης, Εσπάνια, Κυριάκου και Αντράντε), συνεπώς ο Σιέλης μπορεί κάλλιστα να υπολογίζεται και ως πρώτη εναλλακτική του Ρομπέρ στη θέση του αριστερού μπακ. Είναι άλλωστε μια θέση που ο διεθνής Κύπριος αμυντικός γνωρίζει και από τη θητεία του στην Ανόρθωση.

Αν η παραμονή Εσπάνια ισοδυναμεί με πλήρωση του πόστου του (αναπληρωματικού) αριστερού μπακ από τον Σιέλη, τότε η ΑΕΛ απαλλάσσεται από την αναγκαιότητα υλοποίησης μετεγγραφής σε μια δύσκολη θέση και αποκτά μεγαλύτερο διαθέσιμο μπάτζετ για την απόκτηση ενός αμυντικού μέσου (αντί του αποχωρήσαντος Ντιαλό) και ενός αριστερού εξτρέμ (μετά την αποχώρηση των Σέμα και Καλό).

Keywords
Τυχαία Θέματα