ΑΕΚ: Θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα

Οι δυσκολίες για πρόκριση είναι δεδομένες, αλλά η ομάδα του Ιντάκεθ δεν θα υψώσει λευκή σημαία
---------------------------------------------------------------------------------

Άπαντες γνώριζαν εκ των προτέρων πως η αποστολή της ΑΕΚ απέναντι στη Σπαρτάκ Μόσχας ήταν πολύ δύσκολη. Μετά τον πρώτο αγώνα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» έγινε ακόμη δυσκολότερη. Η ομάδα της Λάρνακας δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το εντός έδρας παιχνίδι και να φτάσει στη νίκη, που θα αύξανε τις πιθανότητές της για πρόκριση. Η ισοπαλία

1-1 έγειρε για καλά την πλάστιγγα υπέρ της ρωσικής ομάδας, όμως, το γκολ του Άλβες άφησε ανοικτή την ελπίδα στο όνειρο, την πρόκριση στα Play Off του Γιουρόπα Λιγκ.

Τα πάντα θα κριθούν στον επαναληπτικό της Πέμπτης, εκεί όπου η ΑΕΚ καλείται να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης για να έχει πιθανότητες πρόκρισης. Η Σπαρτάκ έχει υπέρ της όλες τις προϋποθέσεις, αφού πέραν του σκορ της πρώτης αναμέτρησης και του γεγονότος πως υπερτερεί ποιοτικά, ευνοείται επίσης από την έδρα, τον κόσμο αλλά και τις καιρικές συνθήκες. Επιπροσθέτως, η αναμέτρηση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ήταν η πρώτη επίσημη για τη ρωσική ομάδα, ενώ μέχρι τον επαναληπτικό της Πέμπτης θα δώσει και τον πρώτο της αγώνα πρωταθλήματος (αγωνίζεται σήμερα στις 18:00, εντός έδρας, με αντίπαλο την Άρσεναλ Τούλα).

Επομένως, η ομάδα του Ιμάνολ Ιντιάκεθ έχει να διαβεί έναν αγωνιστικό Γολγοθά και ο Ισπανός τεχνικός καλείται να προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα τους ποδοσφαιριστές του. Η διαφύλαξη των μετόπισθεν, πρωτίστως, και η αποφυγή των ατομικών λαθών επιβάλλονται στην Οτκρίτιε Αρένα της Μόσχας. Ένα ρωσικό γκολ θα βάλει την «ταφόπλακα» στα όνειρα των Λαρνακέων, εξ ου και απαιτείται η μέγιστη προσήλωση από τους ποδοσφαιριστές.

Ο τραυματισμός του Ηλία Χαραλάμπους αποτελεί τεράστιο «πονοκέφαλο» για τον Ιμάνολ Ιντιάκεθ, αφού ο Κύπριος αριστερός μπακ ήταν από τους διακριθέντες στην πρώτη αναμέτρηση. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες, με την ελπίδα να προλάβει τον επαναληπτικό. Οι Λαμπάν και Ακοράν προσπαθούν να βελτιώσουν τον βαθμό ετοιμότητάς τους ωστόσο θεωρείται αμφίβολο εάν θα θέσουν εαυτούς στη διάθεση του προπονητή τους.

Επανέρχονται στις προπονήσεις
Χθες οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ είχαν ρεπό και σήμερα επιστρέφουν στις προπονήσεις και μπαίνουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους για τον επαναληπτικό της Πέμπτης (19:30). Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινή προπόνηση για τους παίκτες του Ιμάνολ Ιντιάκεθ. Η ομάδα της Λάρνακας θα αναχωρήσει την Τρίτη για τη Ρωσία και θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της την Τετάρτη, με προπόνηση στην Οτκρίτιε Αρένα της Μόσχας. Την ίδια ημέρα ο Ιμάνολ Ιντάκεθ θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα